Primarul Ştefan Bogdan, alături de locuitorii din Băbeni

La Băbeni, Ştefan Bogdan face apel la băbenari să evite deplasările şi să respecte cu stricteţe măsurile generale de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19. Spune că în oraş este linişte, în prezent oamenii au înţeles situaţia, iar în caz de nevoie pot cere sprijinul autorităţilor locale. În contextul actualei epidemii, primarul reuşeşte să ofere o masa caldă gratuită pe zi celor care fac parte din grupul persoanelor vulnerabile din oraş: „La Băbeni sunt în izolare 68 de persoane. Pentru câteva familii aflate în observare ducem mâncarea acasă, iar pentru copiii care fac parte din familii nevoiaşe asigurăm o masă caldă. La acest proiect ni s-a alăturat şi un om de afaceri din localitate, care oferă hrană în sistem catering, atunci când noi nu putem. Această masă caldă pentru copiii din Băbeni face parte din proiectul „Masa pe roţi”, care în această perioadă s-a întrerupt, prin care 90 de persoane primesc hrană caldă acasă şi le asigurăm inclusiv asistenţă medicală. Proiectul se derulează prin colaborare cu o organizaţie non-guvernamentală. În oraş nu sunt probleme, alături de poliţie este şi armata. Nu neg faptul că au mai fost discuţii cu unii care au înţeles mai greu gravitatea situaţiei, dar, într-un final, i-am determinat să conştientizeze că trebuie să respecte măsurile generale de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19”, a precizat primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan. 

La Băbeni, „oraşul celor trei naţii”, cum sunt numite de autorităţile oraşului, îşi duc viaţa de zi cu zi români, ungureni şi rudari. Toate cele trei grupuri sociale au înţeles că o lume întreagă trece printr-o perioadă destul de grea şi încearcă să respecte regulile impuse de autorităţi. 

Lucrările au fost sistate în oraş

Efectele acestei crize pe plan economic se resimt. Toate domeniile sunt afectate considerabil, ca urmare a epidemiei de coronavirus. La Băbeni, constructorii au decis să închidă şantierul, în contextul de prevenire a răspândirii epidemiei, iar primăria a ajuns la fundul sacului: „În oraş s-au sistat toate lucrările. Constructorii au închis şantierele, iar bani în bugetul primăriei nu mai sunt. Angajaţii îşi vor mai primi salariile doar luna aceasta. Nu mai putem suporta din bugetul local nici indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi, iar în buget am deja o datorie de 7 miliarde de lei vechi. În situaţia aceasta nu mai putem vorbi despre investiţii. Economia este la pământ. În localitatea noastră sunt oameni de afaceri care sunt dispuşi să ne ajute, m-au întrebat, şi asta m-a bucurat, dar vor veni vremuri grele”, a precizat primarul localităţii Băbeni, Ştefan Bogdan. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *