Alicia Fernandez: „Încerc să rămân pozitivă şi să vorbesc mult cu familia mea, aflată în Spania”

Spaniola Alicia Fernandez Fraga este una dintre puţinele straniere de la campioana SCM rămasă  la Râmnicu Vâlcea, în timpul pandemiei de coronavirus.

O ruptură musculară a făcut ca Alicia să rateze derby-ul cu CSM Bucureşti şi apoi convocarea la naţionala Spaniei. Rămasă astfel la Vâlcea, iberica se antrenează singură în curtea casei. „Încerc să respect programul în fiecare zi, să îmi ocup timpul. Mă antrenez în fiecare zi, vorbesc mult la telefon  şi mă uit la filme sau citesc. Continui cu programul de recuperare, îl fac zilnic. Nu este uşor să lucrez în casă, pentru că nu am toate aparatele de care am nevoie şi pe care le-aş găsi la sală, dar încerc să fac totul cât mai bine şi să mă recuperez total” a explicat jucătoarea SCM-ului.

Alicia este îngrijorată de situaţia critică din Spania, unde coronavirusul nu poate fi controlat. „Mi-ar plăcea să pot să îmi petrec aceste momente dificile în Spania, cu familia, dar nu se poate. Aşa că încerc să rămân pozitivă şi să vorbesc mult cu ei. Situaţia în Spania este complicată, sper ca România să nu ajungă în aceeaşi situaţie, dar pentru asta, oamenii trebuie să se ajute şi respecte regulile impuse de autorităţi”. În Spania sunt celelalte două iberice din lotul SCM-ului, Marta Lopez şi Mireya Gonzalez, care respectă regulile şi nu ies din locuinţă.

Vicecampioana mondială spune că handbalul este acum pe planul secund, sănătatea fiind ce mai importantă. „Nu ştiu când vom putea să jucăm din nou, dar sper să fie cât mai repede şi să ne bucurăm din nou de handbal. Dar, cel mai important este acum sănătatea, să ne protejăm să să îi protejăm şi pe ceilalţi. Şi putem să ajutăm doar rămânând în casă şi respectând regulile”.

Tot la Râmnicu Vâlcea au rămas în perioada pandemiei şi alte două straniere, Marta Batinovic şi Samara da Silva Vieira,

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *