PSD propune plafonarea prețului la alimente și medicamente

Plafonarea preţurilor la alimente şi la medicamente, suspendarea plăţii  chiriei, amânarea preţurilor la utilităţi, toate acestea au fost promovate de  sociali democraţi într-o şedinţă atipică a Senatului

Prin urmare, marţi, 31 martie,  au fost adoptate mai multe proiecte  prin votul telefonic al senatorilor.  Majoritatea social democrată  s-a impus  şi a adoptat o serie  de proiecte promovate  chiar de ei. Vorbim pe de-o parte de un proiect  alternativ  la cel al Guvernului  în privinţa ratelor. Social democraţii  propunând amânarea plăţi acestora  până la finele anului,  indiferent de cei care solicită acest lucru, dacă au restanţe sau sunt în insolvenţă.  Mai mult, dobânda  aferentă acestor luni,  în care s-ar amâna plata ratelor, să  nu fie capitalizată  la sold, iar lunile care le amână acum  la plată vor fi adăugate  perioadei  restante ale creditului respectiv.

Au fost adoptate şi alte măsuri, una dintre ele vizează plafonarea  adaosului comercial la alimente, dar şi la produse sanitare. Acestea nu ar putea să fie mai mari de 10%. Un alt proiect prevede amânarea plăţii  contribuţiilor sociale, dar şi a utilităţilor  pe o perioadă de trei luni.

Însă, toate aceste proiecte trebuie să treacă  şi de Camera Deputaţilor  şi pot fi contestate la CCR. Pachetul legislativ adoptat de Senat a fost  criticat de PNL. Alina Gorghiu  declarând că inițiativele social democraţilor  sunt de un „populism exacerbat” și că PSD nu renunță la logica de campanie” 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *