Adrian Comănescu: „Vrem să se reia fotbalul, dar să o facem în deplină siguranţă”

Preşedintele AJF Vâlcea, Adrian Comănescu spune că aşteaptă decizia Guvernului şi a Federaţiei Române de Fotbal, pentru a afla dacă şi în ce condiţii fotbalul judeţean se mai poate relua în acest sezon.

„În toată această perioadă, am ţinut în permanenţă legătura cu reprezentanţii FRF şi cu toţii ne dorim să reluăm competiţiile cât mai curând posibil. Ne dorim ca echipele campioane să fie desemnate pe teren, în urma jocurilor pe care le mai au de disputat şi nu prin alte modalităţi. În cazul în care vom fi forţaţi de împrejurări, împreună cu membii afiliaţi, vom lua de comun acord deciziile care se impun pentru desemnarea campioanelor la cele trei niveluri. În ceea ce priveşte competiţiile de copii şi juniori, nu cred că va fi nicio problemă dacă reluarea acestora se va face mai târziu faţă de seniori. Scopul nostru este să se reia fotbalul, dar reluarea ligilor judeţene depinde de mai mulţi factori. În primul rând, decizia Guvernului de a permite desfăşurarea competiţiilor sportive şi în ce condiţii, după ridicarea Stării de Urgenţă” a anunţat şeful AJF Vâlcea.

Adrian Comănescu îşi doreşte ca fotbalului judeţean să se reia în condiţii de siguranţă pentru toţi cei implicaţi. „În acest moment se discută de testarea tuturor sportivilor, lucru imposibil de realizat la nivel de fotbal judeţean, având în vedere bugetele mici pe care le au echipele, faptul că sportivii sunt amatori,  joacă din plăcere şi au şi alte servicii din care îşi întreţin familiile. Cu toţii ne dorim reluarea fotbalului, dar trebuie să o facem în deplină siguranţă a sportivilor şi a oficialilor care participă la competiţii. Sunt convins că autorităţile, instituţiile abilitate, împreună cu repezentanţii federaţilor sportive vor lua măsurile care se impun pentru a desfăşura competiţiile, fără a exista un risc pentru sănătatea sportivilor, oficialilor şi arbitrilor. Activitatea administrativă a AJF se va relua la program normal imediat ce se încheie Starea de Urgenţă, cu respectarea recomandărilor care vor fi transmise de autorităţi” a anunţat Adrian Comănescu.

Dacă totuşi campionatele judeţene vor fi „îngheţate”, aşa cum pare cel mai probabil în acest moment, AJF Vâlcea are şansa că liderul Superligii, Minerul Costeşti are un avans mai mult decât considerabil şi nu pot exista dubii în privinţa echipei care merge la „barajul” de promovare, dacă acesta va mai fi organizat de FRF.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *