Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Pandemia a venit ca un şoc pentru cetăţenii din Racoviţa

În comuna Racoviţa,a proiectele sunt o prioritate pentru infrastructura localităţii şi, implicit, pentru cetăţeni. Aşadar, proiectele sunt în plină desfăşurare în comună. În prezent se realizează alimentarea cu apă şi canalizare în satul Tuţuleşti prin programul PNDL-2. În curând se va finaliza achiziţia unei maşini pentru asistenţă socială, prin AFIR, iar prin programul pentru situaţii de urgenţă se lucrează la 2 podeţe.

Drumul comunal se asfaltează

„În momentul de faţă lucrăm la alte două proiecte, pentru reabilitarea drumului comunal, care nu a mai fost asfaltat din 2007 şi necesită reparaţii. Cu fonduri europene lucrăm la un alt proiect pentru cele câteva uliţe rămase neasfaltate, şi sperăm ca anul acesta să primim finanţare să putem începe lucrările. Cât despre pandemie, vreau să mărturisesc că pentru mine şi cetăţeni a fost un şoc, nu ne aşteptam la aşa ceva în secolul 21. Nimeni nu a fost pregătit, nimeni nu avea provizii şi nimeni nu se aştepta să rămână închis în propria casă atât de mult timp. Am avut 78 de izolaţi la domiciliu, şi eram îngrijoraţi pentru sănătatea lor şi a celorlalţi cetăţeni. Am fost foarte precauţi, ne-am comportat foarte meticulos pentru a ţine totul sub control şi pentru a-i face pe oameni să înţeleagă şi să evite orice contact”, a mărturisit primarul Sonia Iliescu. În localitate, oamenii s-au conformat normelor impuse de lege. Totodată primarul, împreună cu alţi lucrători ai primăriei le-au oferit din bugetul propriu alimente tuturor celor care au avut posibilităţi reduse, ba mai mult, persoanelor care aveau locuinţa la o distanţă mult mai mare faţă de magazinele alimentare, câţiva voluntari ai primăriei le-au făcut cumpărăturile, pentru ca acestea să nu fie nevoite să se deplaseze. „Noi am ajutat cetăţenii cum am putut, din bugetul propriu, ne-am chibzuit şi am achiziţionat noi dezinfectant, nu ne-a oferit nimeni sprijin, dar ne-am descurcat singuri. Sper ca, la următoarea rectificare bugetară să primim mai mulţi bani, deoarece avem cheltuieli, şi niciodată banii nu sunt suficienţi. Avem foarte multe persoane cu handicap în localitate care sunt forte greu de susţinut, iar neavând venituri, nu putem onora plăţile. Sperăm ca, până la sfârşitul anului să le dăm banii oamenilor”, a mai spus primarul localităţii Racoviţa.

Sonia Iliescu: „Anul acesta alegerile vor fi diferite de alţi ani”

În privinţa alegerilor locale, primarul comunei Racoviţa crede că anul acesta alegerile vor fi diferite faţă de cele din ultimii ani. „Cu siguranţă se vor ţine alegerile anul acesta, sperăm că situaţia nu se va agrava, deoarece ne vom confrunta cu cea mai mare întorsătură a alegerilor locale. Dacă virusul va reveni puternic în toamnă, sunt convinsă că se vor găsi alte metode de votare. Totuşi, această relaxare ne oferă o situaţie mai pozitivă, şi poate totul va reveni la normalul pe care îl ştiam cu toţii. Oamenii şi-au primit libertatea, iar acum trebuie să înveţe să fie precauţi, chiar dacă suntem în relaxare, pentru ei şi pentru restul oamenilor din jur”, a adăugat primarul Sonia Iliescu. Aceasta mărturiseşte că este mulţumită de felul în care guvernul s-a descurcat în privinţa coordonării situaţiei medicale din ţară şi speră ca, pe viitor, să nu mai existe o astfel de situaţie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *