Investiţii noi în infrastructură, la Băbeni

Un proiect privind asfaltarea străzilor din Băbeni este în lucru, iar primarul Ştefan Bogdan speră ca anul acesta să fie gata investiţia. Astfel, străzile Ungureni – Români şi Unirii – Uzinei vor fi asfaltate, vor avea rigole şi poduri noi. Şi drumul judeţean care traversează oraşul Băbeni a intrat în reabilitare, iar cu aceste lucrări, dezvoltarea economică a oraşului va putea prinde contur: „Din cauza acestei pandemii gradul de colectare a taxelor şi impozitelor a scăzut dramatic, iar bugetul primăriei este în suferinţă. La fel, în suferinţă sunt şi investiţiile pe care ni le-am propus din bugetul local. Cu toate acestea vom strânge cureaua şi asfaltările pe care le avem le vom finaliza. Valoarea este destul de mare. Pe strada Ungureni s-au aşezat două straturi de asfalt, mai avem de asfaltat încă o stradă, Unirii, iar apoi ne apucăm de amenajarea rigolelor şi podurilor. În total s-au asfaltat 14 străzi şi ne-am mai propus să asfaltăm alte 14 străzi. Pentru acest proiect avem documentaţia finalizată şi o vom depune la Ministerul Dezvoltării. Drumul judeţean care traversează localitatea se asfaltează datorită preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, şi anume strada Dragoş Vrânceanu” a mai precizat primarul oraşului Băbeni.

Planuri pentru extinderea reţelei de gaz în oraş

În oraşul Băbeni o parte dintre locuitori şi instituţiile publice beneficiază deja de reţeaua de gaze. În aceste condiţii, primarul Ştefan Bogdan va depune un nou proiect pentru extinderea reţelei şi în alte zone ale oraşului: „Extinderea reţelei de gaz se va face în zona Valea Mare şi în zona Pădureţu. În total vor fi 20 de kilometri de reţea, iar valoarea proiectului este 6.600 mii lei. Este a treia oară când depun proiectul de gaze. Sunt foarte mulţi bani, iar bugetul primăriei nu poate să susţină această cheltuială. În situaţia în care nu vom reuşi nici cu bani de la Ministerul Dezvoltării, nu avem decât să luăm proiectul pe tronsoane şi să-l facem cu bani din bugetul local. A fost un mandat greoi în sensul mobilităţii faţă de proiecte, dar şi a birocraţiei. De exemplu, proiectul privind construirea creşei este de doi ani în procedură privind desemnarea constructorului. O altă problemă în oraş este apa şi canalizarea, care nu funcţionează, este praf, sunt probleme întrucât lucrările au fost începute de mai mulţi ani, dar firma constructoare nu le-a finalizat”, a precizat primarul Ştefan Bogdan. Tot în această perioadă, la Băbeni s-a dat startul lucrărilor de construire a unei creşe, pentru trei grupe de copii.

Cea mai modernă piaţă agro-alimentară din judeţ se va construi la Băbeni

Pentru construirea unei pieţe agroalimentare moderne, pe două niveluri, cu parcare subterană, în centrul oraşului se identifică sursa de finanţare, ne informează primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan. În noua piaţă vor fi amenajate zone distincte pentru producătorii agricoli şi pentru agenţii economici, pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat. Vor fi amenajate zone separate, pentru spaţii comerciale şi zarzavaturi, carmangerie, pescărie, produse lactate, dar şi florării: „Va fi o piaţă modernă, cu standuri pentru toate produsele. Oraşul are nevoie de o astfel de piaţă, este un proiect vital. Proiectul va fi depus la PNDL, iar valoarea lui este 2700 de mii de lei. Este unul dintre principalele proiecte pe care vreau să le realizez în următorul mandat. Deocamdată, ne aflăm în faza identificării fondurilor necesare”, mai spune Ştefan Bogdan. Primarul speră ca, după deschiderea pieţei agroalimentare din oraş să atragă atenţia producătorilor şi investitorilor din domeniu, care vor avea un loc propice pentru prezentarea şi vânzarea produselor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *