Dacă s-ar face un arc peste timp şi ne-am întoarce în satele Drăgoeştiului din anii 1990, astăzi nu le-am mai recunoaşte. Uliţele erau prăfuite, iar când ploua noroiul era până la glezne, copiii învăţau în săli de clasă înalte şi friguroase iarna, în bănci incomode, iar apa era doar în fântână. O dezvoltare pe măsura vremurilor a survenit în comună începând cu anul 2012, când s-a pus capăt haosului din primărie, localnicii alegând prin votul lor un primar deschis la nou, un consătean de-al lor. Astăzi toate drumurile comunale sunt asfaltate, şcolile şi grădiniţele modernizate, copiii beneficiază de un afterscholl, s-au construit poduri trainice, dispensarul este o locaţie modernă, iar în satul Buciumeni s-a realizat un cămin cultural nou, din temelii. În prezent, la Drăgoeşti se derulează un amplu proiect care are în vedere înfiinţarea unei pieţe de peşte, dar nu numai. Având în vedere că, în ultimii ani, aici s-au construit mai multe iazuri de peşte pentru agrement, primarul vrea să pună accent şi pe dezvoltarea domeniului piscicol, dar piaţa va cuprinde şi produse tradiţionale din zonă.  Primarul spune că în localitate mai sunt multe lucruri de făcut, are proiecte întocmite care trebuie finalizate, iar toate au un singur punct comun: dezvoltarea localităţii Drăgoeşti:

„Şi acest mandat, ca şi cel trecut, este unul foarte bun din punct de vedere investiţional. Am avut proiecte pentru care s-au atras fonduri de la stat, acestea fiind singura alternativă de absorbţie a fondurilor în localitate, în acest mandat. Comunele cu puţini locuitori nu au primit punctaj în vederea selectării proiectelor europene, faţă de cele cu o populaţie mai mare, astfel că, au pornit din start cu un handicap, spune primarul. Drăgoeştiul este o localitate mică, nu am avut acces la banii europeni în acest exerciţiu financiar, din cauza condiţiilor impuse în axele de finanţare: „Aşteptăm modificări în acest sens, avem nevoie de accesibilitate în privinţa condiţiilor impuse în programele europene, astfel încât toate localităţile să se poată plia în vederea absorbţiei fondurilor europene. Avem proiecte pentru asfaltarea drumurilor de tarla şi pentru regularizarea torenţilor, pentru care căutăm sursă de finanţare”, a precizat primarul din Drăgoeşti.

Localitatea Drăgoeşti s-a dezvoltat cu bani europeni atraşi în exerciţiul financiar trecut, în valoare de 2,5 milioane de euro, care au inclus modernizarea infrastructurii rutiere, înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare, construcţia unui after-school şi dotarea căminului cultural din localitate. Gospodarul şef de la Drăgoeşti, Gheorghe Melente este mândru de proiect şi spune că banii obţinuţi de la Uniunea Europeană au rezolvat într-un procent destul de mare problemele localităţii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *