Continuă proiectele în comuna Nicolae Bălcescu

Constantin Oprea, primarul localităţii Nicolae Bălcescu spune că un primar niciodată nu trebuie să confunde politica cu administraţia, fiindcă sunt două lucruri complet diferite. Dacă politica reprezintă promovarea intereselor, în administraţie este cu totul altfel. Aici se promovează candidatul prin examen electoral, votul fiind sita care triază valorile. Un primar este tot timpul faţă în faţă cu cei care l-au ales, şi trebuie să le dea socoteală pentru fiecare pas pe care îl face, iar imaginea unui primar sunt proiectele.

Aflat la finele celui de-al patrulea mandat și fiind ales de fiecare dată cu un procent important din voturile cetăţenilor, Constantin Oprea spune că primul proiect pe care l-a accesat a fost introducerea reţelei de apă, fiindcă oamenii de aici, la începutul mandatului 2004, cărau apa cu găleţile sau cu bidoane, de la distanţe destul de mari. Apoi, s-au atras fonduri pentru asfaltarea drumurilor comunale, fiindcă localitatea este extrem de întinsă, are peste 200 de kilometri de drumuri comunale şi 18 sate:

„În 2004, când am preluat mandatul nu era o lopată de asfalt pe drumuri, în şcoli activităţile educaţionale erau neconforme cu nevoia de formare a copiilor, iar de apă şi canalizare nici nu se discuta. Primul meu proiect, ca primar al acestei localităţi a fost înfiinţarea reţelei de apă pe o lungime de 25 de kilometri cu bani europeni”, ne-a povestit primarul Constantin Oprea. Aşa s-au atras primii bani europeni în localitatea Nicolae Bălcescu. „Acest proiect nu a însemnat faptul că am cuprins întreaga localitate în ceea ce priveşte reţeaua de apă. Dintre cele 18 sate, câte are localitatea am încercat atunci, prin acel proiect, să cuprind în primul rând centrul satelor respective, acolo unde avem şcoli, dispensar, primărie, acolo unde cetăţenii în mod sigur se racordau, fiindcă racordarea era una dintre condiţiile impuse în programul de finanţare europeană, altfel riscam să returnăm banii”, mai spune primarul.

Ulterior, Constantin Oprea a identificat fonduri şi a demarat lucrări de extindere a reţelei de apă. Astfel, prin O.G. 7 a atras fonduri pentru înfiinţarea reţelei de canalizare, şi astfel s-au construit două staţii de epurare pe o lungime de 19 kilometri, în prima fază.

Constantin Oprea: „Când văd că cetăţeanul are încredere în mine, acest lucru îmi dă putere”

Localitatea are o infrastructură rutieră care de întinde pe o lungime destul de mare şi care, însumată, depăşeşte 200 de kilometri. Primarul spune că, în decursul celor patru mandate, a reuşit să atragă fonduri pentru asfaltarea drumurilor comunale. Astfel, în acest mandat s-au atras fonduri pentru asfaltarea drumurilor comunale: DC33 Rotărăşti – Corbi pe o lungime de 3 kilometri, asfaltarea drumului comunal 33C Rotărăşti – Mângureni pe o lungime de 3,4 kilometri şi drumul comunal Pleşoiu pe o lungime de 1,8 kilometri. S-a refăcut drumul comunal 33B Muzeu – Valea Bălcească şi s-a reabilitat drumul 33A din satul Rotărăşti:

„Când văd că cetăţeanul are încredere în mine, acest lucru îmi dă putere, sunt mai puternic şi mai hotărât să continui lucrările şi să le duc la bun sfârşit. Avem proiecte finanţate care vor se vor concretiza pentru extinderea apei şi canalizării în satele Valea Bălcească, Linia Hanului, Şerbăneasa, Predeşti, Valea Viei şi Pleşoiu. Finanţat avem şi un proiect de construire a unor poduri, podeţe şi a unei punţi pietonale. În vederea asfaltării avem şi drumul comunal 34B Corbii de Vale, dar și DC34 – Valea Ursului. Proiectul „Refacerea unor drumuri sătești – Bunești și La Sgubea ”, se află în faza de licitație publică pentru desemnarea executantului lucrărilor”, a precizat primarul localităţii Nicolae Bălcescu.

Proiectul în vederea modernizării drumurilor de interes local din comuna Nicolae Bălcescu este deja aprobat, urmează semnarea contractului de finanțare. Proiectul cuprinde lucrări pentru următoarele drumuri: „La cap, La Cătini, La Costică Crangă, La Diaconescu, La Niculescu, La Olteanu, La Tudor, Bănești DC 32A, Măzăraru, DC 32A, DC 34 Rotărăşti, DC 31A Predeşti , Valea Viei, DC 32B Şerbăneasa, Dosu Râului, DC 34A Mângureni, Corbii din Vale (DC 34). Înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în comuna Nicolae Bălcescu este un proiect realizat în colaborare cu localitățile Milcoiu, Nicolae Bălcescu şi Dănicei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *