Oraşul Brezoi este  nominalizat ca „Brezoiul lumii”, iar dezvoltarea lui continuă

Brezoiul este una dintre aşezările judeţului care a reuşit să atragă importante fonduri europene. Pe lângă această dezvoltare, primarul promovează imaginea oraşului şi a reuşit să pună localitatea pe harta internaţională a muzicii de calitate. Orașul de la poalele Văii Lotrului a devenit cunoscut până în Statele Unite,unde nu se ştie exact unde este România, dar se ştie foarte bine unde este Brezoiul. Oraşula fost nominalizat ca „Brezoiul lumii”, iar dezvoltarea lui continuă:„Am reuşit ca tot oraşul să aibă acces la apă şi canalizare, urmând ca, în perioada următoare, fiecare locuitor de la sate să poată beneficia şi de canalizare printr-un program european, dar avem astăzi construită şi o staţie de epurare modernă, investiţie în valoare de 6 milioane de euro.În ceea ce priveşte infrastructura rutieră am realizat peste 200 de locuri de parcare, amenajarea străzilor şi trotuarelor, zona pietonală din centrul oraşului, dar şi investiţii de aproximativ 2 milioane de euro. Avem în desfăşurare investiţii pentru construirea a 15 kilometri de piste de biciclete şi a unei autobaze pentru cele 3 autobuze hibrid care vor fi achiziţionate”, precizează primarul Robert Schell.

Banii europeni au completat serios bugetul local și l-au ferit de „îngheț economic”

Tot la capitolul dezvoltare, la Brezoi s-a reuşit anveloparea a jumătate dintre blocurile din oraş. Primarul spune că aceste lucrări vor continua în tot oraşul. Principalul obiectiv pentru următoarea perioadă este alimentarea cu gaze a localităţii:

„Proiectul privind înfiinţarea reţelei de gaze naturale trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2022 printr-o finanţare europeană de circa 6 milioane de euro. Tot în această perioadă a fost obţinută o finanţare în valoare de 2 milioane de euro pentru modernizarea a 17 străzi în zonele Vultureasa, Vasilatu, Panduri, Dăneasa şi Miniera, lucrare care va începe în luna octombrie a acestui an. Au fost realizate proiectele pentru obţinerea finanţării drumului de acces în satul Drăgăneşti din Gara Lotru şi amenajarea drumului pentru satul Văratica, inclusiv reţele de apă şi iluminat public. Printr-un fond norvegian vom moderniza iluminatul public în toată localitatea, investiţie în valoare de 800.000 de euro. Vom extinde pistele de biciclete cu încă 20 de kilometri şi vom amenaja răul Lotru hidrotehnic şi pentru agrement, investiţii care vor duce la creşterea potenţialului turistic al oraşului nostru”, a punctat primarul.

Brezoiul cunoaşte în prezent o dezvoltare puternică, pe toate segmentele

La Brezoi, Robert Schell a reușit în ultimii ani modernizarea spitalului prin investiții în aparatură medicală, aparat de radiologie în valoare de 100.000 de euro și de laborator, precum şi mobilier, investiții care au dus la creșterea calității serviciilor medicale.

În această direcție, la Brezoi s-a reușit și aducerea de medici noi, pe diferite specializări:

„Ne propunem ca, pe viitor, să continuăm acest lucru. Ca proiecte, îmi propun reabilitarea dispensarului și investiții noi la spital.În domeniul culturii am reușit să ne îndeplinim principalul obiectiv, adică obținerea finanțării pentru reabilitarea Casei de Cultură, în acest moment lucrându-se deja la acest obiectiv, cu termen de finalizare la sfârșitul anului, investiție în valoare de un milion de euro”, a punctat primarul Robert Schell.

A fost reabilitat Căminul Cultural din satul Călinești,  pe viitor urmând să fie reabilitat și Căminul din satul Păscoaia. S-au organizat tabere de pictură, în prezent în patrimoniul localității aflându-se deja peste 150 de lucrări de artă pentru amenajarea unui viitor muzeu.

„În ceea ce privește domeniul „tineret și sport„ am amenajat zona de agrement de la baza sportivă cu locuri de joacă și teren sintetic multifuncțional, urmând construirea unui bazin de înot și a două terenuri sintetice pentru tenis de câmp, investiție de 3 milioane de euro care va întregi această zonă. Vom fi alături și vom susține financiar echipa de fotbal a orașului pentru performanță. Având si sprijinul unui investitor privat, s-a reușit anul acesta promovarea echipei într-un eșalon superior. Ca proiect de viitor îmi doresc reabilitarea stadionului Gheorghe Borchină și omologarea lui pentru Liga a doua”, a punctat primarul liberal al oraşului Brezoi, Robert Schell. a/

Comandat de Partidul Naţional Liberal

 CMF: 21200012

realizat de SC  INFOTOUR SRL 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *