Au început procedurile pentru modernizarea drumului naţional 7D

Au început procedurile la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Fondurilor Europene,  împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „ Ţara Loviştei” pentru modernizarea drumului naţional 7D, a anunţat Cristian Buican. „”Am primit asigurări că, până pe data de 31 decembrie 2023, drumul naţional 7D trebuie modernizat în totalitate” a precizat  preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.   

Ion Sandu: „”Cred că de data aceasta vom rezolva asfaltarea acestui drum”

Pentru asfaltarea drumului naţional 7D, sau „Drumul Ruşinii”, un drum de pământ care  figurează ca fiind drum naţional, primarul  Ion Sandu vede lumina de la capătul tunelului. Varianta înfiinţării unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară în care sunt incluse localităţile din zonă, va ajuta foarte mult de data aceasta fiindcă, la nivel naţional, s-a dat Ordonanţa de Urgenţă 101/2020, care le dă posibilitatea unităţilor administrativ-teritoriale sau asociaţiilor de dezvoltare intracomunitară să preia obiective de interes local aflate în domeniul statului la companiile de stat nemodernizate. Drumul naţional 7D nu poate fi modernizat decât printr-o acţiune de acest fel

„”Ceea ce mă face să cred că de data aceasta vom rezolva asfaltarea acestui drum este faptul că, prin înfiinţarea acestei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară cu localităţile din Ţara Loviştei şi implicarea preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, suntem o forţă. Este adevărat, CNAIR nu a fost interesat, putea depune un proiect cu bani europeni, având în vedere ca s-au scurs trei etape de finanţare până în prezent. Nu au făcut acest lucru pentru că nu au avut interes, dar acum cu siguranţă vom reuşi. De un singur lucru îmi este teamă: să nu se schimbe Guvernul. Eu văd prin acţiunea aceasta unică asfaltarea acestui drum. După 17 ani este pentru prima dată când sunt puţin optimist că se va asfalta. Dacă acest drum era asfaltat, Perişaniul era astăzi una dintre cele mai dezvoltate aşezări din punct de vedere turistic. Din păcate, în zonă este doar o singură pensiune funcţională, „Casa de piatră”, în satul Poiana, care are 20 de locuri de cazare, și care sunt ocupate tot timpul anului. Turiştii vin şi pe acest drum naţional de pământ şi sunt fascinaţi, spunând că vin la „Casa de piatră” pe un drum ca în Epoca de Piatră. Este un drum pentru care am militat de fiecare dată, în toţi aceşti ani. În decursul acestor ani fiecare ministru, deputat sau senator, atunci când voia voturi sau avea nevoie de imagine, venea în zonă şi promitea că se va asfalta acest drum. Anii au trecut, iar drumul este tot ca la început”, afirmă Ion Sandu, primarul localităţii Perişani.

Asfaltarea drumului DN7D, singurul drum naţional de pământ din România este, pentru aceste localităţi din partea de nord a judeţului, singura şansă de dezvoltare a turismului, a investiţiilor şi, în primul rând, pentru rămânerea acasă a tinerilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *