Al doilea mandat consecutiv. Primarul Nicolae Sărdărescu, învestit în funcţie

Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu a depus luni, 26 octombrie, jurământul pentru al doilea mandat de primar. Acesta a fost oficial învestit în funcţie după ce a câştigat alegerile din 27 septembrie. La ceremonia de învestire a primarului din oraşul Horezu a participat şi preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, care a ţinut să îi asigure pe cetăţeni, dar şi pe primar că proiectele judeţului, precum şi cele ale oraşului Horezu vor avea sprijinul Consiliului Judeţean.

După reuşitele obţinute în celălalt mandat, cetăţenii oraşului au votat din nou cu Nicolae Sărdărescu.

„Am venit cu mare bucurie la acest eveniment pentru a-l felicita pe domnul primar pentru mandatul pe care astăzi îl începe alături de dumneavoastră, alături de cetăţenii oraşului Horezu şi alături de mine. Prezenţa mea aici este din respect pentru dumneavoastră, pentru acest eveniment important, şi aş dori să vă transmit că rămân în continuare un fidel al binelui, fiindcă binele se face uniţi pentru oameni. În continuare vă asigur că vom continua pentru oameni proiectele de dezvoltare ale oraşului în domenii strategice”, a spus preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Nicolae Sărdărescu: „Votul masiv pe care l-am primit mă face să am o mare obligaţie morală faţă de comunitate”

Primarul oraşului pentru al doilea mandat consecutiv, Nicolae Sărdărescu a depus jurământul şi şi-a exprimat determinarea de a lucra în beneficiul cetăţenilor şi de a continua investiţiile.

„Votul masiv pe care l-am primit nu face altceva decât să mă facă să am o mare obligaţie morală, de suflet şi un respect considerabil faţă de comunitatea mea. Oricât de mult am muncit în cei patru ani, va trebui să muncesc şi mai mult în acest mandat. Am câteva proiecte esenţiale, care vor prinde contur. În primul rând este proiectul de înfiinţare a sistemului de gaze naturale în oraşul Horezu, şi voi face tot ce se poate, astfel încât această investiţie să se realizeze. În al doilea rând trebuie să definitivez toate investiţiile începute şi mai sunt alte cinci proiecte de implementat, iar în al treilea rând să nu pierd nici o finanţare europeană sau guvernamentală. Sunt lucruri esenţiale, iar din discuţiile purtate cu cetăţenii oraşului Horezu am constatat că prioritar pentru ei este proiectul privind reţeaua de gaze, dar şi proiectele de infrastructură rutieră, apă şi canalizare. Le mulţumesc cetăţenilor care mi-au acordat votul, sunt primarul tuturor. Campania a trecut, noi am trecut la treabă din prima zi şi, aşa cum în cei patru ani nu mi-am luat o zi de concediu, nici acum nu pot, fiindcă nu vreau să treacă o zi fără ca eu să nu fiu prezent în această instituţie. Acest oraş trebuie să arate ca o comoară”, a punctat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

În cadrul aceleiaşi întâlniri s-a constituit legal şi Consiliul Local al oraşului Horezu, în urma convocării consilierilor aleşi prin Ordinul nr. 407/22.06.2016, emis de Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea. Partidele din care fac parte cei 15 consilieri sunt: PSD, PNL, PER şi PMP. Astfel, în noul mandat vor fi 7 consilieri locali PSD, ceea ce înseamnă că primarul a scăpat de grijile legate de formarea majorităţii, în timp ce liberalii au obţinut abia 4 consilieri în forul legislativ local, iar PER şi PMP au reuşit cu greu să treacă pragul electoral, şi vor avea câte doi consilieri locali.

Nicolae Sărdărescu, pregătit pentru un nou mandat în oraşul Horezu

Investiţiile de aproape 25 de milioane de euro i-au determinat pe locuitorii oraşului să îi acorde încă o dată încrederea primarului Sărdărescu. Acum, pentru că are şi majoritate în Consiliul Local, social-democratul este sigur că va reuşi să bifeze şi mai multe obiective realizate: „Cetăţenii trebuie să ştie că, în următorii ani, nu vor creşte taxele şi impozitele locale, dar le voi cere implicare în ceea ce priveşte curăţenia întregii localităţi. Noi, primăria, ne vom face treaba în continuare, vom accesa, aşa cum am făcut şi în mandatul trecut, tot ce se poate din programele europene. Dacă până acum oraşul nu era eligibil privind accesarea fondurilor europene, în exerciţiul financiar 2021 – 2027 are acces la foarte multe programe europene. Pentru că infrastructura rutieră are mari probleme, s-a realizat cu bani alocaţi din bugetul local o mică parte, dar o lucrare mare se va face cu bani atraşi. Prin Ministerul Dezvoltării ni s-au alocat fonduri pentru un singur proiect de infrastructură rutieră. Sunt foarte multe lucruri, dar am experienţă, am determinare şi mă obligă votul oamenilor pe care l-am primit într-un număr covârşitor să fac din Horezu o localitate aşa cum mi-am dorit-o”, afirmă primarul Nicolae Sărdărescu.

Horezu şi potenţialul turistic de excepţie al zonei

Fiindcă turismul la Horezu este principală sursă de venit pentru această aşezare, primarul Nicolae Sărdărescu are proiecte în derulare. Pe linia turismului se construieşte Centrul Cultural din zona Olari, un proiect unde va fi şi şcoală de ceramică, sală de expoziţie şi săli de curs. La Romanii de Sus se ridică din temelii Centrul Socio-Cultural, iar centrului istoric al oraşului se modernizează cu bani europeni. Mai mult, drumul spre staţiunea Vârful lui Roman este pe agenda primarului ca prioritate de realizare: „În primăvară, dacă ne permite timpul, începem construcţia drumului Horezu – Olari – Tănăseşti – Vârful lui Roman. Pentru acest drum avem o finanţare prin Compania Naţională de Investiţii, care ne va asigura primii 10 kilometri. Un alt obiectiv este parcul Constantin Brâncoveanu, unde am reziliat contractul cu constructorul şi suntem în faza de achiziţie a lucrărilor de execuţie. Pentru exerciţiul financiar 2021 – 2027 avem acces inclusiv la investiţii privind zona montă, dar şi pentru oraş. Ce mă bucură cel mai tare este faptul că oraşul a fost vizitat în această perioadă destul de critică, pensiunile au fost ocupate chiar şi în condiţiile impuse din cauza epidemiei”, a precizat primarul Nicolae Sărdărescu.

Zona Horezu este vizitată de turişti în primul rând datorită celor trei mari mănăstiri monumentale: Arnota, Bistriţa şi Hurez, ridicate datorită marilor domnitori, Brâncoveanu, Vasile Lupu şi Matei Basarab, care au ctitorit aceste mănăstiri într-o perioadă a istoriei de aproximativ 300 sau 400 de ani diferenţă, dar o atracţie importantă este şi satul Olari, recunoscut internaţional prin calitatea ceramicii de Horezu, care reprezintă fala şi mândria zonei. Este de menţionat că emblema ceramicii româneşti este dată de ceramica de Horezu, pentru că fiecare piesă este unicat, fiecare piesă este decorată manual pe roată, simbolizând brandul fiecărei familii de ceramişti din Olari. Horezu este o zonă montană superbă unde, la 20 de kilometri de oraş se dezvoltă una dintre cele mai frumoase staţiuni montane, Vârful Roman. Primarul ne informează că staţiunea va avea un potenţial turistic important, unde se vor construi numeroase pensiuni, va fi o zonă turistică integrată, unde se vor găsi o multitudine de facilităţi şi opţiuni de petrecere a timpului liber, indiferent de anotimp. În acest sens toată infrastructura aferentă va fi finalizată, de asemenea, până la finele anului viitor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *