Aurelian Roșca revine pe bancă și merge la Buzău!

SCM Gloria Buzău l-a convins pe Aurelian Roșca să părăsească postul de director al Școlii Gimnaziale I.G Duca din Rm. Vâlcea și să revină pe banca tehnică.

Aurelian Roșca este campion mondial în 2014 cu naționala de junioare U18 a României. Ultima echipă pe care a antrenat-o a fost Dunărea Brăila.

Pentru a-l păstra încă un an pe Ovidiu Mihăilă, Gloria ar fi trebuit să obțină detașarea antrenorului pe linie militară de la Steaua, așa cum s-a întâmplat și în ultimii 2 ani.

Clubul s-a orientat către un alt antrenor valoros din România, Aurelian Roșca, cu o bogată experiență în Liga Florilor. Printre altele, antrenorul de la Vâlcea a pregătit și marile puteri CSM București și HCM Baia Mare. Ultimul club la care a activat a fost Dunărea Brăila. Performanța de vârf a atins-o însă la naționala de junioare, cu care a câștigat titlul mondial în 2014. „În acest moment m-am rupt definitiv de fenomenul handbalistic, cred că școala este o nouă provocare și îmi doresc să fac aici ceva să se vadă. Handbalul mi-a dat foarte multe oportunități, dar am ajuns la o vârstă la care trebuie să mai stau și pe acasă. Să nu mai fiu între două bagaje, între un joc câștigat și unul pierdut, între un joc acasă și unul în deplasare. Acum dacă mă întrebați, aș spune că nu mai revin niciodată în handbal, dar niciodată să nu spui niciodată”, spunea Relu Roșca în luna februarie, într-un interviu acordat săptămânalului nostru.

Gloria Buzău va juca în Liga Europeană și a transferat cel puțin câte o jucătoare de valoare aproape pe fiecare post în parte. Vor juca la Buzău: Marta Batinovic (SCM Rm. Vâlcea), Ljubica Nenezic (Dunărea Brăila), Natallia Vasileuskaya (Gloria Bistrița), Andra Moroianu (Gloria Bistrița), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Alina Czeczi (Dunărea Brăila), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *