Infrastructura rutieră, prioritate pentru primarul din Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu

Primarul Landor Moşteanu spune că infrastructura rutieră este prioritară pentru administraţia locală, şi asta fiindcă din cei peste 200 de kilometri însumaţi de drumuri comunale pe care îi are localitatea Nicolae Bălcescu, într-un procent destul de mic sunt drumuri asfaltate. Mai mult, cele mai frecvente solicitări venite din partea locuitorilor comunei Nicolae Bălcescu se referă la asfaltarea drumurilor. În acest sens primarul are proiecte depuse la Compania Naţională de Investiţii privind modernizarea infrastructurii rutiere, pentru care aşteaptă finanţare şi este pregătit pentru depunerea altor noi proiecte, o dată cu apariţia noilor ghiduri de finanţare cu bani europeni sau fonduri guvernamentale.

„Drumurile sunt prioritare, prin urmare atenţia noastră este îndreptată spre atragerea fondurilor în această direcţie. Nu au apărut programele de finanţare, dar orice metru este binevenit. În localitate există apă şi canalizare în mare parte, deci asfaltarea este prioritară, mai ales că localitatea este una dintre comunele care are cea mai mare reţea de drumuri comunale şi într-un procent destul de mic sunt asfaltate. Noi avem depus la Compania Naţională de Investiţii un proiect de asfaltare a drumului care face legătura cu localitatea Dănicei, zona Valea Ursului şi am fost informat că proiectul este în regim de primă urgenţă, urmând sa începem licitaţia. Pe lângă acest proiect mai avem unul pentru asfaltare a 4 drumuri, tot la CNI. Vream asfalt pe drumuri, acestea sunt şi cele mai frecvente solicitări venite din partea locuitorilor. Prin urmare drumurile sunt prioritare, şi vom depune proiecte pe toate programe şi axele de finanţare care vor apărea, fiindcă suntem pregătiţi, oamenii nu mai au răbdare, iar pietruirea este doar o soluţie de moment”, a precizat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu.

Primarul Landor Moşteanu: „Este de apreciat faptul că preşedintele Consiliul Judeţean s-a gândit şi la localitate Nicolae Bălcescu”

Localitatea Nicolae Bălcescu este străbătută de două drumuri judeţene, drumul judeţean 678A, care se află în curs de reabilitare, iar lucrările de modernizare a acestuia se realizează în baza unui proiect cu finanţare europeană. Cel de-al doilea drum judeţean este „Drumul Bălceştilor” sau DJ 678D pentru care, săptămâna trecută, a avut loc recepţia lucrărilor la finalizarea obiectivul de investiţii „Refacere fundaţie drum, structură rutieră şi amenajări hidro pe DJ 678D Galicea –Nicolae Bălcescu”, pentru care Consiliul Judeţean a intervenit cu bani din fondul destinat calamităţilor.

Primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu şi viceprimarul Vicenţiu Orăşanu salută iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean pentru proiectul privind stabilizarea zonei de pe drumul judeţean 678D, subliniind faptul că nu există nici un impediment de culoare politică atunci când investiţiile sunt în favoarea comunităţii.

„Îi mulţumim domnului preşedinte al Consiliul Judeţean, Constantin Rădulescu, pentru lucrările care s-au finalizat pe drumul judeţean 678D. Nu suntem de aceeaşi culoare politică, dar a intervenit pe acest drum şi este de salutat. S-a lucrat ca la carte, s-a băgat autogreder, s-a reprofilat drumul, s-a compactat şi pietruit. Prin urmare noi îi mulţumim pentru această lucrare, o dovadă în plus că nu are nici o treabă culoarea politică atunci când investiţiile sunt în favoarea comunităţii. Preşedintele Consiliul Judeţean se pare că nu ţine cont de culoarea politică a primarilor, iar acest lucru l-am văzut. Nu ne aşteptam, fiindcă nu am avut ocazia să avem discuţii sau întâlniri, dar sunt sigur că împărtăşim aceleaşi idealuri atunci când vine vorba despre cetăţeni. Este de apreciat că s-a gândit şi la localitatea Nicolae Bălcescu. S-a reprofilat întreaga platformă a drumului, de la Galicea până la Uliţa Piticilor, cu deschiderea care era prevăzută de 5 metri, asta fiindcă drumul avea o lăţime de doar 3 metri. Lucrările pe acest drum reprezintă o investiţie destul de costisitoare, iar oamenii sunt extrem de încântaţi fiindcă, după 30 de ani este mare lucru să vezi acest drum care era „praf” că arată astăzi cu totul altfel. Aceasta este încă o dovadă că preşedintele Rădulescu ştie toate problemele fiecărei localităţi. De acest drum judeţean beneficiază cetăţenii din satul Dosul Râului, unde sunt peste 70 de gospodării. Toate drumurile judeţene care străbat localitatea sunt asfaltate, doar această porţiune rămăsese nerealizată. Iată că astăzi acest drum este realizat. De 30 de ani niciodată nu s-a făcut vreo intervenţie pe el, reprezenta cea mai mare problemă atunci când ploua, pentru comunitate şi pentru administraţia locală”, a precizat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu.

Pentru stabilizarea drumului judeţean 678D, Consiliul Judeţean a intervenit cu bani din fondul destinat calamităţilor. Este o lucrare extrem de importantă, mai ales pentru preluarea apelor de pe versanţi, şi asta fiindcă de fiecare dată când ploua, din cauza precipitaţiilor abundente, pârâul Topolog ieşea din matcă şi crea probleme cetăţenilor din zonă. Lucrările au presupus refacerea sistemului rutier pe o lungime de 275 de metri, asigurarea scurgerii apelor prin construcţia a 6 podeţe, execuţia unor şanţuri, drenuri şi canale betonate, dar şi a unui parapet metalic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *