Planuri şi proiectele primarului Mihai Blejan

La Scundu, noul primar, Mihai Blejan are în plan identificarea fondurilor pentru modernizarea tuturor drumurilor de interes local. În acest sens a depus un proiect pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 8,5 kilometri. Iniţial proiectul a fost finanţat prin FDI, dar, fiindcă acest program a fost desfiinţat, Mihai Blejan aşteaptă ca proiectul să primească finanţare prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. „În cadrul acestui proiect de asfaltare sunt prinse drumurile comunale neasfaltate din toate satele Blejani, Scundu, Avrămeşti şi Crângu. Dacă Guvernul nu bloca acest program, astăzi aceste drumuri erau asfaltate. Din păcate sunt pietruite şi, după fiecare ropot de ploaie, aceste drumuri sunt spălate de ape. Pietruirea este o soluţie de moment, rezolvarea problemelor este asfaltarea drumurilor, amenajarea rigolelor şi o podeţelor. Oamenii ştiu problema, iar noi suntem alături de ei. În acest an a plouat torenţial, dar Dumnezeu ne-a ocrotit şi nu am avut pagube mari. Pe drumul judeţean avem o alunecare de teren care se va rezolva în această perioadă, se va construi un zid de sprijin, iar zona se va stabiliza. O altă intervenţie se va face la ieşirea din localitate, către Foteşti unde, şi acolo trebuie construit un zid de sprijin, fiindcă, de fiecare dată atunci când plouă sunt probleme, alunecă pământul şi se rupe asfaltul”, a precizat Mihai Blejan.

Proiecte depuse, în aşteptarea finanţării

Noul primar are în plan extinderea reţelei de apă şi canalizare în cătunele satelor Blejani, Scundu, Avrămeşti şi Crîngu, pe o lungime de 8,5 kilometri şi modernizarea iluminatului public. Proiectele sunt depuse la Compania Naţională de Investiţii în vederea finanţării. La capitolul infrastructură rutieră în localitate, în plan este şi amenajarea drumurilor agricole,

Primarul Mihai Blejan şi-a propus inclusiv realizarea unei centrale fotovoltaice conectată la reţeaua publică de energie electrică, şi speră ca proiectul de branşare a localităţii la gazele naturale să fie finanţat. „Proiectul de branşare a localităţii la gazele naturale este în parteneriat cu localităţile Şirineasa, Glăvile şi Pesceana, aşteptăm finanţarea sa. Iar proiectul de apă şi canalizare aşteaptă finanţare, fiindcă şi aceasta a fost depus odată cu proiectul de iluminat stradal, iar proiectul de înfiinţare a Târgului Comunal se va face cu bani din bugetul local”, a precizat Mihai Blejan.

Noul primar de la Scundu a declarat că educaţia ar fi un alt punct extrem de important. În plan are creşterea nivelului tehnologic de realizare a cursurilor şcolare prin comunicare la distanţă, modernizare şi reabilitarea centrului cultural şi a bazei sportive şi promite continuare organizării Zilei comunei Scundu, sub genericul „Degustarea vinului rozaliu de Scundu”, în fiecare an.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *