La Berislăveşti, educaţia este prioritară pentru administraţia locală
La Berislăveşti s-a finalizat o nouă investiţie în învăţământ: grădiniţa cu program prelungit. Noua locaţie va avea trei grupe cu câte 20 de copii fiecare. Noua construcţie va fi disponibilă din toamna anului viitor, atât pentru copiii din localitate, cât şi pentru cei din zonele învecinate. Administraţia locală a luat toate măsurile pentru ca noua locaţie să beneficieze de un spaţiu modern, un cadru sigur pentru părinţi şi atractiv pentru micuţi de a învăţa şi a se juca în condiţii excelente. „Grădiniţa cu program prelungit nu îşi va deschide activitatea în toamna acestui an, fiindcă nu am reuşit să o prindem în programa şcolară noiembrie-decembrie 2020. Nu am prins-o fiindcă nu aveam certitudinea că se vor finaliza lucrările. Acum este o bijuterie, noua locaţie dispune de săli de clasă prietenoase, cabinet medical, sală de mese, spaţii administrative, totul este prietenos şi călduros. Grădiniţa acesta este o cerere a comunităţii, fiindcă vine în sprijinul părinţilor, care doresc să ştie că pot merge liniştiţi la serviciu în timp ce micuţii lor învaţă, se joacă şi se dezvoltă în condiţii optime”, ne-a declarat primarul. Primarul Nicolae Popescu intenţionează să facă un contact cu o firmă de catering, astfel încât cei mici să poată servi şi o masă caldă la prânz.
Învăţământul, prioritar pentru administraţia locală
Pornind de la principiul potrivit căruia viitorul localităţii Berislăveşti depinde de educaţia copiilor, învăţământul este şi va fi prioritatea administraţiei locale. În acest sens comuna se mai poate lăuda cu o grădiniţă cu program normal care poate concura cu cele din mediul urban: „Această grădiniţă funcţionează din toamna anului trecut. Anul acesta vom aloca fonduri pentru împrejmuirea ei, iar în curtea acestei grădiniţe vom amenaja un loc de joacă”, a precizat primarul localităţii Berislăveşti, Nicolae Popescu. În opinia primarului educaţia constituie o prioritate pentru administraţie şi, în consecinţă, proiectele administraţiei locale tratează cu seriozitate susţinerea învăţământului, un domeniu extrem de important.
S-au încheiat lucrările de asfaltare a drumurilor
La Berislăveşti, în această perioadă s-au încheiat şi lucrările de asfaltare a drumurilor. Proiectul a avut finanţare europeană prin AFIR. Primarul a atras atenţia că administraţia locală are o serie de proiecte pentru modernizarea infrastructurii, dar că acestea nu pot începe foarte curând, atâta timp cât nu există nici un program de finanţare. Fiindcă alte surse de finanţare nu sunt accesibile, primarul acuză faptul că proiectele depuse la Compania Naţională de Investiţii bat pasul pe loc: „Aşteptăm cu nerăbdare programele de finanţare, fiindcă nu există continuitate. La CNI se tot tergiversează, aici avem depus în vederea finanţării un proiect privind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 6,6 kilometri şi construirea unui pod. Intenţia a fost şi pentru construirea unei săli de sport, însă nu ne încadrăm în cerinţele impuse. Astfel, la şcoală vom construi un teren sintetic pe care îl vom acoperi cu un balon, dar aşteptăm alocarea fondurilor pentru proiectele pe care le-am depus, pentru cele pentru care intenţionăm să atragem fonduri, pentru alocarea fondurilor promise privind achiziţionarea tabletelor pentru desfăşurarea orelor online, dar cred că aşteptăm degeaba”, a precizat primarul.
La Berislăveşti s-au finalizat şi lucrările de asfaltare a drumurilor comunale, prinse prin PNDL. Se aşteaptă acum achitarea ultimei facturi din partea Ministerului Dezvoltării.