Primarul localităţii Cernişoara, pastorul Dumitru Ciorâcă: „Dumnezeu ne-a dat o mare biruinţă, în urma căreia în localitate se vor moderniza două şcoli”

Primăria din Cernişoara acordă o atenţie deosebită problemelor legate de educaţie.

La Cernişoara a fost câştigată licitaţia pentru proiectul de modernizare a şcolilor din comună. Termenul de execuţie a lucrărilor pentru reabilitarea energetică a celor două şcoli din satele Armăşeşti şi Mădulari este de 24 de luni, iar până la finalizarea investiţiei, copii îşi vor putea desfăşura activitatea în celelalte unităţi de învăţământ. Primarul ne informează că, din toate cele 6 şcoli vor rămâne doar cele două, iar în una dintre ele va fi mutată şi grădiniţa: „Constructorul care va executa lucrarea cred că se va încadra în termen, ca să beneficiem de ceea ce ne dorim de multă vreme: de şcoli reabilitate energetic din toate punctele de vedere şi cu dotări de ultimă generaţie. În maxim doi ani lucrările ar trebui finalizate. În tot acest timp, activitatea educaţională se va desfăşura în celelalte unităţi de învăţământ. În acest sens avem spaţii suficiente care, în această perioadă, au intrat într-o amplă acţiune de igienizare, astfel încât, o dată cu deschiderea noului an şcolar, locaţiile să fie igienizate, curate şi să-i poată primi pe cei mici. Eu sper că Dumnezeu ne va ajuta să putem duce la bun sfârşit ceea ce ne-am propus şi credem într-o zi a bucuriei pentru noi şi comunitatea în care Dumnezeu ne-a aşezat pentru un timp. Noi ne dorim şi alte proiecte, fiindcă această comunitate suferă la capitolul drumuri asfaltate şi poduri încă nefăcute. Dar, deocamdată s-au dat bani doar pentru modernizarea şcolilor, iar noi ne-am străduit şi Dumnezeu ne-a dat o mare biruinţă, în urma căreia în localitate două şcoli se vor moderniza: şcoala din satul Armăşeşti şi cea din satul Mădulari. Astfel, toată partea de sud a localităţii va fi comasată în zona de centru, în satul Armăşeşti şi partea de nord în satul Mădulari, iar în una dintre aceste şcoli, după modernizare lor, vom muta şi grădiniţa”, a precizat primarul localităţii Cernişoara, pastorul Dumitru Ciorâcă.

Proiectul de modernizare a celor două şcoli are finanţare prin programul „Fondul de acţiune în domeniul managementului energiei durabile” (FAED), primăria din Cernişoara a obţinând cel mai mare punctaj la evaluarea criteriilor tehnice.

Valoarea totală a investiţiei este de 10.517.518,73 lei. Pe lângă acest proiect, primarul localităţii Cernişoara, Dumitru Ciorâcă, va urmări şi proiectul de asfaltare a drumurilor comunale şi de construire a podurilor, depus la Compania Naţională de Investiţii, introducerea gazelor, dar şi extinderea sistemului de apă şi canalizare prin masterplanul judeţului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *