Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Trei surse alternative de energie electrică, pentru un viitor mai verde

Exploatarea eficientă a resurselor naturale a devenit o preocupare foarte importantă pentru omenire. Nivelul tot mai ridicat al poluării a determinat accentuarea fenomenului de încălzire climatică. Pericolele la care este expusă planeta au condus la apariția unor soluții mai bune prin care oamenii să genereze energia de care au nevoie. Iar energia electrică este una cu adevărat esențială în toate aspectele vieții acestora. 

Sursele alternative de energie au devenit accesibile și publicului larg, după ce au fost introduse la nivel industrial. În acest articol, vei putea descoperi trei variante prin care se poate proteja mediul înconjurător. Este vorba atât despre metode neconvenționale de generare a electricității, cât și de alternative nu foarte diferite de cele clasice, dar cu un mare plus la capitolul longevitate și eficiență. 

Descoperă în continuare alternativele recomandate pentru viitor mai verde

Energie electrică pentru durată îndelungată, cu baterii staționare

O primă categorie de soluții la care pot apela inclusiv utilizatorii casnici sunt bateriile staționare. Spre deosebire de cele clasice, acestea au o durată de viață mai lungă și pot fi și reciclate. Explicația constă în faptul că bateriile staționare sunt construite în baza unor tehnologii foarte avansate. Acestea poartă denumirea de VRLA AGM. 

Bateriile din această categorie sunt nu doar rezistente și cu potențialul de a fi reciclate, ci și extrem de performante și sigure. Ele rezistă la descărcări și pot fi integrate într-o mulțime de aplicații. Se folosesc pentru aprovizionarea cu energie a mijloacelor de iluminat, a sistemelor de telecomunicații, precum și în dotarea sistemelor de transport aerian, feroviar și maritim. Apelează la soluțiile de baterii staționare de pe Sorgeti și integrează o sursă eficientă de electricitate în aplicațiile pe care le utilizezi. 

Energia solară, ideală și pentru gospodăriile obișnuite

O altă variantă foarte practică de obținere a curentului electric este utilizarea de panouri solare. Acestea pot fi utilizate, mai nou, chiar și la nivel de apartament. Utilizatorii casnici se declară foarte mulțumiți de beneficiile pe care această variantă li le oferă, atât din punct de vedere al eficienței procesului de generare a curentului, cât și în privința aspectului financiar. 

Deși investiția inițială poate fi destul de generoasă, odată cu trecerea timpului ea este amortizată prin intermediul facturilor care dispar. Practic, utilizatorul își generează în mod independent curentul electric, fără a depinde de o companie specializată. În plus, această modalitate este una dintre cele mai eficiente pentru protejarea mediului înconjurător. 

Energia eoliană, o altă variantă excelentă

Vântul poate fi unul dintre cei mai importanți aliați ai omenirii, în lupta sa contra degradării planetei. Energia electrică obținută ca urmare a circulației aerului este una de calitate, cu un randament excepțional și care poate fi integrată ușor și sigur la nivel industrial. Spre deosebire de energia solară, cea eoliană nu este o soluție potrivită pentru utilizatorii casnici.

Însă, statisticile demonstrează că cea mai mare sursă de poluare este reprezentată de activitatea companiilor din domeniul industrial și nu numai. Astfel, este firesc ca acțiunile de conservare a resurselor să vizeze, în principal, cauza cu cea mai mare importanță. Energia eoliană este o soluție foarte bună la nivel industrial și va continua să avanseze și în anii care urmează.

Acestea sunt trei dintre cele mai bune variante de obținere a energiei electrice, fără degradarea resurselor naturale. Alege și tu să investești în soluții de energie eco-friendly și bucură-te de beneficiile pe termen scurt, mediu și lung! 

Sursa foto: Pixabay.com

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *