Andrei Gheorghiu vrea să construiască transport public metropolitan prin fonduri europene

Viceprimarul USR al orașului Râmnicu Vâlcea a anunțat recent, printr-o postare pe Facebook, că lucrează la îmbunătățirea infrastructurii transportului în comun. Acesta spune că ar vrea să realizeze mai multe rute care să lege localități importante din jurul orașului: Călimănești, Baile Olăneşti, Brezoi sau Ocnele Mari.

Este un drum lung, ce va implica multă răbdare, dar am convingerea că reprezintă o oportunitate corectă, în avantajul comunității noastre și a celor limitrofe. Am avut discuții cu primarii din orașele Călimănești, Baile Olăneşti, Brezoi, Ocnele Mari și comunele învecinate în vederea acceptării înființării acestei asociații care își propune extinderea, dezvoltarea şi modernizarea serviciilor de transport public local, ţinând cont de planurile de urbanism şi amenajarea teritoriului, de programele de dezvoltare economico-socială a localităţilor, de cerinţele și evoluţia acestora, precum şi de folosirea mijloacelor de transport sustenabil, cu consumuri energetice reduse şi emisii minime de noxe.” a declarat viceprimarul USR al orașului Râmnicu Vâlcea, Andrei Gheorghiu.

Deocamdată proiectul este în lucru, mai este nevoie de documentație și de a discuta cu primarii localităților vizate.

Obiectivul cel mai important este însă realizarea în comun a proiectelor de investiții publice de interes zonal sau regional destinate sistemelor de utilități publice aferente serviciului public de transport de călători. Documentațiile sunt în lucru, urmează o nouă rundă de discuții cu primarii localităților interesate, astfel încât să putem începe implementarea proiectelor pe care ni le propunem, având în vedere posibilitățile de finanțare existente din fonduri europene neramburabile și prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).” a declarat viceprimarul USR al orașului Râmnicu Vâlcea, Andrei Gheorghiu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *