Turcii, câștigătorii licitației pentru construirea secțiunii de autostradă Boița-Cornetu (A1)

Prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea, președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu și subprefectul Florentina Călin s-au întâlnit astăzi cu o delegație din Turcia, formată din reprezentanții asocierii câștigătoare a licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița – Cornetu a Autostrăzii A1. S-au purtat discuții privind etapele proiectului și s-a subliniat importanța autostrăzii Sibiu – Pitești pentru Coridorul IV Pan-European de transport.

Lotul care leagă Boița de Cornetu este unul dintre cele mai complexe ale autostrăzii Sibiu – Pitești. Este probabil, cel mai complicat tronson din țara noastră, pentru că va trece prin munți. În condiții de seriozitate și încredere reciprocă sunt convins că lucrurile vor merge cum trebuie. Mizez pe o bună colaborare și comunicare. Infrastructura rutieră este un domeniu prioritar pentru județul Vâlcea și pentru Guvernul României. Modificarea legislației achizițiilor publice, înființarea Registrului Utilajelor, modificarea procedurilor de obținere a avizelor și autorizațiilor, sunt rezultate legislative importante ale Guvernului pentru evoluția infrastructurii de transport în România. Guvernul a eliminat astfel principalele motive pentru întârzierea sau blocarea proiectelor”, a declarat pe parcursul întâlnirii prefectul județului Vâlcea.

Autoritățile vâlcene au dat asigurări că vor sprijini, în condițiile legii, desfășurarea în condiții optime a uneia dintre cele mai așteptate și importante investiții din județ în domeniul infrastructurii, investiție care va crea 700-800 locuri de muncă.

Pe traseul secțiunii Boița – Cornetu, în lungime de aproximativ 31,33 km vor fi construite: 49 de poduri și viaducte, șapte tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1.590 m, un ecoduct pentru mamifere mari în zona localității Lazaret, se vor amplasa panouri fonoabsorbante în zonele în care traseul trece în apropiere de localități sau de arii protejate și aliniamente de arbori în dreptul localităților, pentru reținerea poluanților atmosferici.” a mai transmis Instituția Prefectului Vâlcea.

Reprezentanții asocierii Mapa Insaat Ve Ticaret Anonim Sirketi – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi au anunțat că deja a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor. Durata de proiectare și execuție a tronsonului Boița – Cornetu al autostrăzii Sibiu – Pitești este de 5 ani și 6 luni. Contractul este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *