SC Chimcomplex SA anunţă măsuri pentru compensarea impactului negativ al instabilităţii energetice mondiale

SC Chimcomplex SA Borzeşti, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, anunţă măsuri pentru compensarea impactului negativ al instabilităţii energetice mondiale.

„Venim după o perioadă în care grupul nostru a avut o creştere sănătoasă şi s-a consolidat în rândul celor mai performante companii din industria chimică regională. Acum ne aflăm în faţa unor provocări socio-economice fără precedent în contextul războiului din Ucraina. Suntem decişi să acţionăm pentru contracararea trendurilor negative ale pieţei şi păstrarea stabilităţii companiei, prin reducerea pierderilor economice pe care deja le resimţim”, au declarat reprezentanţii Chimcomplex Borzeşti.

Acţiunile imediate pe care Chimcomplex le are în vedere pentru compensarea impactului negativ al instabilităţii energetice sunt: platforma Chimcomplex Borzeşti intră în revizie generală pentru minim trei săptămâni (revizia este o operaţiune necesară îmbunătăţirii echipamentelor şi a tehnologiilor de fabricaţie, eficientizarea producţiei, reducerea consumurilor energetice); compania este nevoită să reanalizeze activităţile secţiilor de producţie, în vederea restructurării acestora pentru a rămâne profitabile, în noile condiţii de creştere a costurilor materiilor prime; angajaţii Chimcomplex sunt în continuare o prioritate absolută pentru companie. Încercăm să găsim soluţii pentru protejarea lor, însă dacă preţurile la energie nu îşi vor reveni, suntem în situaţia în care va trebui să dăm curs programului de disponibilizare colectivă, după perioada de şomaj tehnic. Compania are în analiză închiderea unor secţii astfel: pe platforma Chimcomplex Borzeşti activitatea Secţiei Sodă se va reduce la jumătate; pe platforma Chimcomplex Borzeşti Râmnicu Vâlcea trei secţii consumatoare de gaz se vor închide pe termen nelimitat.

Compania va proceda la comasarea diviziilor din teritoriu. Chimcomplex va continua: să îşi concentreze atenţia pe maximizarea producţiei de polioli-polieteri şi a fabricării produselor pentru care este necesar un consum redus de energie (minimizează astfel dependenţa de gaz şi energie); programele de investiţii aflate în derulare şi acţiunile pentru păstrarea avantajelor sale competitive, asigurând necesarul de consum de produse vitale pentru industriile din România şi ţările vecine; să dea valoare resurselor naţionale, în conformitate cu cele mai bune practici, pentru a ajuta industriile naţionale şi internaţionale să îşi atingă obiectivele şi a produce materialele de care societatea are nevoie; să fie partenerul clienţilor săi pentru dezvoltarea de produse şi servicii care aduc valoare ridicată şi care în acelaşi timp, fabrică eficient produse chimice esenţiale.

„Rămânem realişti, ne facem scenarii de acţiune, cu vigilenţă în faţa schimbărilor economice lipsite de predictibilitate şi acoperire în piaţă. Urmărim evoluţia situaţiei energetice la nivel mondial şi regional şi ne vom adapta permanent pentru a trece cu bine peste aceste perioade tulburi”, au mai declarat reprezentanţii companiei.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu două platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *