Administraţia locală din Olăneşti implementează proiecte majore cu bani guvernamentali, dar si cu fonduri europene

Administraţia locală din Olăneşti a depus un proiect la Ministerul Dezvoltării pentru accesarea fondurilor guvernamentale prin PNI „Anghel Saligny”, care cuprinde modernizarea drumului de legătură dintre Olăneşti şi comuna Muereasca şi strada Glodeanu, în lungime de 2 kilometri. Este un proiect complex, ne spune primarul, în cadrul căruia sunt prinse lucrări de betonare, amenajare rigole, traversări pentru preluarea apelor pluviale şi asfaltare. De asemenea, şi strada Comanca va intra, pe o lungime de 2 kilometri în acest program guvernamental cu lucrări de asfaltare, amenajare a trotuarelor şi a rigolelor: 

„Tot prin acest program, „Anghel Saligny”, mai avem o porţiune de drum care porneşte de la Izvorul 24 până la intersecţia cu drumul judeţean 656, la Cabana Direcţiei Silvice, care va fi modernizat. În total, prin acest program de finanţare guvernamental „Anghel Saligny” sunt prinşi aproximativ 4,5 kilometri de drumuri pentru asfaltare, dar şi consolidarea unui pod peste pârâul Olăneşti, în zona localităţii Comanca”, spune primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache. 

Primarul aşteptă finanţarea proiectului de apă şi canalizare a judeţului: „Suntem în prezent cu un proiect depus de Apavil prin POIM pentru obţinerea finanţării, pentru care am înţeles că din luna martie sunt asigurări că s-a semnat contractul de finanţare şi vor începe lucrările. Eu cred că nu mai există un alt răspuns, aşteptăm proiectul acesta de peste 7 ani. Valoarea lucrărilor din Olăneşti pentru apă şi canalizare prinse în master planul judeţului se ridică la 1,5 milioane de euro”, declară primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache. 

În cadrul acestui proiect al judeţului sunt prinse lucrări de extindere a reţelei de canalizare, toate branşamentele la reţeaua de apă, racordul la sistemul de canalizare, dar şi staţiile de pompare pe străzile unde apa nu are suficientă presiune pentru a ajunge la gospodării.

Fonduri europene

Cu bani europeni, la Olăneşti, primarul Sorin Vasilache depune documentaţia unui proiect pentru instalarea, în parcarea din Parcul Central, a două aparate pentru încărcare electrică a autovehiculelor: „Am înţeles că mai întâi trebuie construită infrastructura în acest sens fiindcă, ulterior, ni se va da posibilitatea achiziţionării unor microbuze electrice care ne-ar fi de mare ajutor pentru transportul elevilor”, a explicat primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *