Chimia Râmnicu Vâlcea, noua vicecampioană națională la junioare 4!

Chimia Rm. Vâlcea a obținut un rezultat de excepție, medalia de argint la turneul final al Campionatului Național de handbal feminin pentru junioare 4.

Echipa pregătită de Dana Joița și Claudia Din s-a întors cu medaliile de argint la turneul final de junioare 4, care s-a disputat în sălile din Timișoara și Giarmata. Un rezultat care dovedește că Vâlcea rămâne o pepinieră importantă în handbalul feminin românesc.

În faza grupelor, Chimia a reușit trei victorii: 36-22 cu Sporting Ghimbav, 25-20 cu CSM Ploiești și 30-16 cu OK Sport Onești, astfel că echipa vâlceană a mers în grupele principale de pe primul loc și cu punctele acumulate cu prahovencele.

În grupa principală, Chimia a trecut de Moșnița Nouă cu 29-19 și apoi, într-un meci decisiv pentru primul loc de Transilvania Brașov cu 25-24, astfel că a acces în semifinalele competiției de pe prima poziție.

Sâmbătă seară, în semifinale, Chimia a învins categoric pe Viitorul Pitești, scor 34-28 și a ajuns fără înfrângere în finala turneului. Duminică, în finală, după un joc foarte echilibrat, Chimia a pierdut cu CSM București, scor 26-29, însă echipa vâlceană a demonstrat că este una din formațiile de top din țară la acest nivel.

Trei premii individuale pentru Chimia

Pe lângă medalia de argint, clubul Chimia a obținut și trei premii individuale: Medeea Vega (cel mai bun portar), Aylin Dumitra (cel mai bun pivot) și Diana Băiașu (cel mai bun inter dreapta).

”Felicitări fetelor pentru toată munca depusă, meritați din plin medaliile pe care azi le-ați câștigat. Mulțumim pe acesta cale PRIMĂRIEI RÂMNICU VÂLCEA, în mod special Domnului Primar Mircia Gutău pentru tot sprijinul acordat, pentru a putea participa la acest turneu. Mulțumim CS CHIMIA Rm. Vâlcea, Doamnei Director Lelioara Alexandrescu pentru susținere. Mulțumim doamnelor antrenoare Mori Torok Duca, Nicoleta Lazăr, Maria Ciulei, cele care au pus pentru prima dată mingea în mână acestor fete minunate. Mulțumim părinților fetelor pentru susținere” au anunțat antrenoarele Daniela Joița și Claudia Din pe paginile personale de socializare.

”Felicit fetele pentru munca depusă în aceste zile, pentru ca a fost un turneu foarte greu, cu câte două meciuri pe zi. Au muncit foarte mult și asta le-a adus minunata medalie. Nu este mult râvnitul aur, dar pentru mine este mai mult de atât. Este confirmarea că putem să ne batem de la egal la egal cu marile echipe din handbalul romanesc” a mai adăugat Daniela Joița, care este și antrenoare cu portarii la echipa de senioare SCM Rm. Vâlcea

LOT CHIMIA RÂMNICU VÂLCEA

Portari: Maria-Medeea VEGA (2009), Raisa BOLD (2009).

Jucători de câmp: Diana Elena BĂIAȘU (2009), Aylin Ștefania DUMITRA (2009), Sara Elena DUȚU (2009), Sara Maria ȘOGOR (2009), Rebeca Maria MARINESCU (2009), Patricia Georgiana DĂDĂLĂU (2009), Raluca TIȚU (2009), Giulya Maria PUIU (2009), Patricia Elena BRUMARU (2009), Antonia MARIA (2009), Natalia CRAINEA (2009), Alexia Gabriela DIN (2009), Sara GĂMAN (2009).

Antrenori: Mihaela Claudia DIN, Daniela JOIȚA.

Președinte: Marian JOIȚA

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *