Cozia pierde manșa tur a barajului și își reduce șansele de promovare!

Cozia Călimănești a pierdut sâmbătă, prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a, 1-3 în deplasare cu Oltul Curtișoara (Olt).

Campioana Vâlcii, Cozia Călimănești mai poate ajunge la Liga a III-a, chiar dacă a pierdut manșa tur a barajului de promovare, 1-3 la Curtișoara.

Oltul a avut prima șansă în minutul 10, dar portarul Coziei, Dina a scos extraordinar la șutul lui Nichita. A urmat o ocazie mare a vâlcenilor în minutul 23, când șuturile lui Sîrbu și Ștefan sunt salvate de portarul Oltului. Gazele au deschis scorul în minutul 29, prin Tudor, care a marcat după ce portarul Dina a respins în față un balon. În minutul 42, în urma unei acțiuni colective, Andronache a făcut 2-0, scor cu care s-a intrat la pauză.

Partea secundă a debutat cu ratarea lui Al. Ștefan, care a reluat cu capul, dar nu l-a putut învinge pe portarul gazdelor. Vâlcenii au redus din diferență în minutul 57, când Al. Chiripuș a centrat și Sîrbu a punctat. Cozia a controlat repriza secundă, dar tot gazdele au marcat, în minutul 85, prin Neagoe, care a făcut 3-1 cu un șut plasat, din marginea careului. Sper final, căpitanul Coziei, Alexandru Ștefan a ajuns în salvare, după ce a primit o minge în față și a rămas inconștient pe teren. Ștefan și-a revenit în ambulanță,  însă are ceva probleme la tendon, după ce a jucat accidentat și are piciorul umflat.

Oltul Curtișoara s-a impus cu 3-1 și a devenit favorită la promovarea în Liga a III-a, însă și Cozia păstrează șanse.

Returul este programat la Călimănești, sâmbătă, 25 iunie, de la ora 17.30. ”Am jucat cu teamă, dar în retur nu mai avem ce pierde. Trebuie să fim atenți în apărare, să facem presing și să atacăm în viteză” a declarat căpitanul Alexandru Ștefan.

”Am avut o zi proastă, din păcate. Nu mai avem nimic de pierdut în retur, trebuie să jucam mult mai bine și să înscriem repede. Dacă jucăm cu mai mult curaj și mai multă determinare, putem întoarce rezultatul” a anunțat și Andrei Ștefan, unul dintre sponsorii echipei, care deține și Popasul Casa Românească din Călimănești.

Cozia poate reveni după 30 de ani în Liga a III-a, dar are nevoie de o victorie la trei goluri. Trupa lui Vasile Ilinca mai poate promova cu o victorie la două goluri diferență, care ar duce meciul în prelungiri și eventual la lovituri de departajare. În retur ar putea reveni și Marinaș și Moldoveanu, care au fost indisponibili sâmbătă, dar va lipsi în continuare Ileana.

Cozia: Dina – Proteasa, Lăzărescu, M. Chiripuș, Mazilu – Duca, Uță, Al. Ștefan, Al. Chiripuș – Rădoi, Sîrbu. Au mai jucat: Zotică, Tănăsie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *