Compania Amerocap anunţă că va face recurs la decizia Curţii de Apel Bacău în procesul pierdut în faţa SC Chimcomplex  SA

Amerocap LLC a luat act de decizia Curţii de Apel Bacău privind respingerea pretenţiilor sale faţă de SC Chimcomplex SA privind comisionul de succes al tranzacţiei de achiziţie a activelor SC Oltchim SA, precizând că decizia nu este definitivă şi va exercita căile legale de atac împotriva ei.

„Din comunicarea deciziei reiese faptul că instanţa a reţinut în sarcina Chimcomplex plata comisioanelor de lucru datorate, ceea ce demonstrează că Chimcomplex nu îşi respectă obligaţiile contractuale faţă de Amerocap cu multe luni înainte de tentativa acestuia de reziliere abuzivă a contractului. Amerocap a luat act de decizia Curţii de Apel Bacău, care nu este definitivă şi împotriva căreia va exercita căile legale de atac”, se arată într-un comunicat al fondului de investiţii.

Reprezentanţii Amerocap susţin că este un dosar complex, în care fondul a câştigat până în prezent în două din trei situaţii şi în care va merge până la capăt pentru a le fi recunoscute drepturile.

„Avem încredere că justiţia română va fi echidistantă şi va aprecia în final că încălcarea obligaţiilor contractuale trebuie sancţionată, chiar dacă autorul acesteia este un actor economic important, la a cărui ascensiune am pus şi noi umărul, după cum chiar domnul Ştefan Vuza, preşedinte Chimcomplex, a apreciat atât în faţa instanţei, cât şi în diverse alte ocazii”, se precizează în document.

Producătorul şi furnizorul de substanţe chimice SC Chimcomplex SA a anunţat luna trecută că au fost respinse, de către Curtea de Apel Bacău, prin decizie definitivă, pretenţiile Amerocap faţă de SC Chimcomplex SA, privind comisionul de succes al tranzacţiei de achiziţie a activelor SC Oltchim SA.

În urmă cu un an, Tribunalul Bacău a dat câştig de cauză, în primă instanţă, fondului de investiţii Amerocap în procesul intentat SC Chimcomplex SA şi a obligat proprietarul SC Oltchim SA să plătească americanilor peste două milioane de dolari. Amerocap este un fond de investiţii în sectorul resurselor energetice şi al apărării.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *