Echipe de intervenție, inclusiv de consiliere antidrog, vor fi prezente la ,,We Love Music Festival,,

Instituția Prefectului Vâlcea a anunțat că numeroase echipe de intervenție vor fi prezente la ,,We Love Music Festival,, pentru toate cele 4 zile de distracție. De asemenea, vor fi prezenți și ofițeri din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog.

Pe toată durata festivalului peste 120 jandarmi vor monitoriza zonele apropiate locului de desfășurare a evenimentului, inclusiv zonele de acces pentru a preveni aglomerările de persoane și săvârșirea faptelor antisociale. De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea va constitui echipe mobile de intervenție, pregătite să acționeze în situația producerii unor evenimente deosebite.

Inspectoratul de Poliție al Județului Vâlcea acționează cu efective mărite pentru protejarea participanților, prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Totodată, pe traseele de deplasare, vor fi efectuate controale în vederea depistării persoanelor care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive (alcooltest, drug test și radare).

Se va insista pe prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive. Specialiștii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog vor purta discuții libere cu participanții despre riscurile consumului de substanțe psihoactive și vor pune la dispoziția acestora ochelarii speciali, care simulează unele dintre efectele intoxicației cu alcool și droguri.

Totodată, echipe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea vor acționa în regim integrat împreună cu celelalte structuri implicate. Sunt angrenate echipe de prim-ajutor, ambulanțe SMURD, corturi de prim-ajutor, autospeciale de pompieri și alte categorii de resurse, cu care ISU poate acționa rapid pentru gestionarea oricăror situații de urgență care pot apărea.

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *