O nouă grădiniţă se construieşte în Băbeni

În oraşul Băbeni, cu bani atraşi de la Ministerul Educaţiei se construieşte o nouă grădiniţă. Noua locaţie va avea 4 grupe și dotări la cele mai noi standarde pedagogice Totodată, grădinița va fi dotată cu cabinet medical şi spații de joacă, ne-a explicat primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan. El a mai adăugat faptul că noua instituție școlară va avea în dotare materialele didactice și jucării nou-nouțe pentru toți copiii, facilități care, în opinia primarului, reprezintă pentru „micuţi” mediul ideal:

„Această nouă grădiniţă este cu program normal, are patru clase şi se construieşte în zona unde cândva era cantina companiei Petrol. Noua instituție școlară se realizează cu fonduri guvernamentale atrase de la Ministerul Învăţământului. Este a doua grădiniţă care se construiește din temelii, pentru care am reuşit să atrag fondurile necesare, locaţie care ulterior am reuşit să o transforme într-una cu program prelungit. Actuala grădiniţă din centrul oraşului nu mai întruneşte condiţiile pentru desfăşurarea activităţilor educaţionale, prin urmare, după finalizarea lucrărilor  vom muta grădinarii în noua locaţie care se construieşte în zona Petrolului. Va fi una dintre cele mai moderne din mediul urban, va avea, pe lângă dotările pedagogice privind noile standarde şi o zonă de agrement şi se va ridica din punctul de vedere al standardelor peste multe unităţi de învăţământ pentru preşcolari. Aşteptăm de mult această grădiniţă, deoarece pentru cadrele didactice, părinţi şi copii va fi o adevărată binecuvântare”, a precizat primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan. 

Ştefan Bogdan a precizat că investiția era necesară, în condițiile în care în ultimii ani a crescut numărul de copii născuți în oraş.

Primarul Ştefan Bogdan vrea ca în oraş să se creeze pentru tineri condiții mult mai bune, astfel încât cei plecați în străinătate să se întoarcă acasă împreună cu copiii lor, să lucreze în zonă sau să își deschidă afaceri aici. Mărturisește că pentru administraţia publică locală in Băbeni investițiile în educație sunt printre prioritățile sale, copiii reprezentând viitorul oraşului.

Apartamente pentru tinerii care nu îşi permit să cumpere sau să închirieze o casă de pe piaţa liberă 

Mai mult, pentru că sunt tot mai multe cereri pentru locuinţe, administraţia publică locală a depus un proiect pentru construirea a trei blocuri care se vor ridicat în zona Petrol   

„În zona Petrol, unde se construieşte grădiniţa va fi o zonă foarte frumoasă, aici se va amenaja un parc de joacă şi se vor construi trei blocuri tip ANL, cu câte 21 de apartamente  fiecare”, ne-a declarat primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan.

Cu bani din bugetul local se amenajează rigolele pe o lungime de 1,3 kilometri şi se construiesc podeţele la proprietăţi. Lucrările sunt pe ultima sută de metri. Primarul spune că este un proiect multianual, prin urmare proiectul va continua şi pe cealaltă parte a drumului naţional anul viitor.  

Primăria Băbeni primește aproximativ 15 milioane de lei pentru asfaltarea străzilor din oraş

În urmă cu câteva zile, autoritățile locale din Băbeni au primit vestea cu privire la noi proiecte de asfaltare pe raza localității. Toate proiectele depuse în vederea obținerii finanțării din Planul Național de Investiții „Anghel Saligny” vor primi banii necesari derulării acestora. În total, prin PNI „Anghel Saligny”, Primăria  Băbeni va primi aproximativ 15 milioane de lei: „Toate cele trei proiecte au primit finanţare pentru asfaltarea celor 59 de străzi finanţate prin PNI „Anghel Saligny”. În acest sens se fac ridicările topografice, ca mai apoi să putem face licitaţia lucrărilor”, adaugă primarul oraşului Băbeni, Ştefan Bogdan.

La nivel de discuţii este şi investiţia pentru amenajarea unei piste de biciclete în oraşul Băbeni pe o lungime de 14 kilometri, iar la proiectul pentru construirea centurii ocolitoare a orașului se lucrează la studiul de fezabilitate.   

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *