Festivalul „La Izvorul Dorului” marchează cea de-a 49-a ediție. Ansambluri din patru județe se vor reuni la Băbeni, într-o paradă de port și cântec popular

În perioada 1- 4 septembrie 2022, oraşul Băbeni va deveni capitala portului popular şi a tradiţiilor strămoşeşti.

Ediția din acest an va oferi invitaţilor momente inedite. Tinerii vor îmbrăca din nou costumele tradiționale și le vor prezenta în cadrul paradei care va avea loc în centrul oraşului Băbeni. Apoi, localnicii, dar și oaspeții prezenți la Festivalul Folcloric „La Izvorul Dorului” vor asista la un adevărat regal de dansuri, obiceiuri populare, dar și numeroase recitaluri de muzică populară susținute de soliștii vocali și instrumentiștii prezenți la această nouă ediţie.

Efortul celor implicați: copii, tineri, dar și îndrumători va fi răsplătit cu aplauze, cu diplome, dar mai ales cu recunoștința celor care vor primi binecuvântarea unui asemenea eveniment.

Astfel, la Băbeni, în perioada 1- 4 septembrie 2022, tradiţiile celor patru zone prezente la eveniment vor fi
frumos valorificate prin portul popular, prin dansul şi cântecele care se vor îmbina într-un limbaj comun, al obiceiurilor păstrate din vechime.

Pentru ca sărbătoarea să fie una organizată ca la carte, și-au pus în joc priceperea Primăria orașului Băbeni, în colaborare cu Casa de Cultura „Dragoș Vrânceanu” Băbeni. În această perioadă, administrația locală condusă de primarul Ștefan Bogdan lucrează la ultimele detalii cu privire la evenimentul de tradiție care se va desfășura peste câteva zile.

Festivalul de folclor „La Izvorul Dorului”, ediţia a XLIX-a

La Băbeni, în anul 1971 a fost iniţiată o amplă sărbătoare în cadrul căreia păstrători de folclor din întreaga ţară să poată prezenta obiceiurile şi tradiţiile multiseculare. Şi anul acesta, la cea de-a 49-a ediţie, Festivalul folcloric de inspiraţie pastorală „La Izvorul Dorului” revine după doi ani de pandemie şi va debuta joi, 1 septembrie, când este programată cea de-a 17-a ediţie a Memorialului preot Gheorghe Opriţescu, un turneu de fotbal dedicat tinerilor iubitori ai acestui sport.

Evenimentul va continua sâmbătă, 3 septembrie, când muzica și portul popular vor atinge apogeul artistic. Duminică, 4 septembrie, în cadrul festivalului au loc parade de port popular, evenimente tradiționale, dar şi spectacole susţinute de interpreți consacrați şi ansambluri folclorice de renume din patru județe, care își vor da concursul pe scena amplasată în Parcul Central al orașului Băbeni. Pe tot parcursul manifestării nu vor lipsi produsele specific păstoreşti precum telemeaua şi tocanul de miel.

PROGRAMUL DE DESFĂȘURARE AL FESTIVALULUI „LA IZVORUL DORULUI

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *