Încă 4 parcometre instalate în Râmnicu Vâlcea | Problema parcării cu taxă continuă

Problema parcărilor publice cu taxă este deja bine înfiripată în Râmnicu Vâlcea, iar locuitorii se plâng pe bună dreptate pentru această nouă reglementare. Nu este vorba despre suma pe care râmnicenii trebuie să o achite pentru a parca, ci aceștia se plâng de faptul că, deși și-au făcut abonament sau plătesc zilnic taxă, nu pot găsi un loc de parcare în jurul locuinței, iar mulți nu pot plăti taxa cu telefonul, parcometrele lipsind din zonele – cheie din oraș. De asemenea, pe unele străzi nu există loc de parcare reglementat de autorități, dar nu au unde altundeva să-și lase mașinile și sunt nevoiți să plătească amenzi. Toate se întâmplă după ce, în ultimii ani, pe multe dintre fostele parcări sau spații verzi disponibile în oraș au răsărit blocuri noi, în urma unor retrocedări cel puțin dubioase.

Lipsa parcometrelor în toate zonele orașului este unul dintre motivele pentru care râmnicenii nu agreează acest sistem de taxare. Totuși, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea tocmai a anunțat că a mai instalat 4 parcometre în oraș, pe următoarele străzi:

  • pe strada General Praporgescu la intersecţia cu strada Profesor Constantin Gibescu;
  • pe strada Emil Avramescu în parcarea ”Poiana” de lângă Piaţa Centrală;
  • pe strada Maior V. Popescu vizavi de Gara CFR;
  • pe strada George Coşbuc în zona Autogării ”1 Mai”.

Parcometrele sunt alimentate cu energie solară captată prin intermediul unui panou fotovoltaic şi acceptă ca mijloace de plată 💳 cardul bancar (inclusiv în variantă contactless sau prin aplicaţii dedicate pe 📲 telefoanele mobile), dar şi monedele, facilitând astfel achitarea parcării şi pentru persoanele mai puţin familiarizate cu aplicaţia TPark sau cu plata prin sms. La acest moment, numărul parcometrelor din municipiu a ajuns la 17, administraţia municipală intenţionând continuarea achiziţionării şi montării unor astfel de echipamente.

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea

Din păcate, sunt multe situații care demonstrează că administrația locală a asmuțit pur și simplu poliția locală asupra unei părți din populație, de preferință în zonele locuite de râmnicenii care nu l-au votat pe actualul primar, amenzile fiind, de pare, o modalitate de taxare suplimentară a celor care nu sunt „yesmenii” actualei administrații locale. O altă problemă este faptul că se aplică mai nou amenzi și pentru mașinile care nu sunt parcate pe locurile administrate de primărie, de parcă actualul primar s-ar crede cumva stăpânul fiecărui loc din oraș. Cea mai interesantă problemă rămâne, însă, modalitatea cum înțelege administrația locală să cheltuiască acești bani, încasați din taxe de parcare și amenzi, întrucât aceștia nu reprezintă altceva decât o taxare nejustificată a râmnicenilor, în condițiile în care municipalitatea, și nu ne referim acum doar la administrația Gutău, ci și la cele anterioare, nu a mișcat un deget pentru a crea locuri suficiente de parcare în oraș măcar pentru rezidenții permanenți, iar acum are pretenția de a taxa prin orice mijloace posibile orice localnic suficient de  imprudent încât să își dorească să aibă o mașină personală. Pe fiecare spațiu verde sau parcare din vecinătatea blocurilor s-au construit noi blocuri, în urma unor retrocedări cel puțin dubioase, în timp ce locuitorii zonelor respective s-au trezit să sunt nevoiți să parcheze pe marginea străzilor, pentru că anumiți primari au interese imobiliare și pentru propriul buzunar mai puternice decât grija pentru comunitatea care i-a votat pentru a avea grijă de confortul cetățenilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *