Handbal spectacol la Vâlcea

SCM Rm. Vâlcea a făcut spectacol în partida cu Dunărea Brăila, în etapa a 3-a din Liga Națională, scor 35-27 (16-15)!

Meciul etapei a 3-a a fost însă Vâlcea, între SCM și Dunărea Brăila. Echipa lui Bent Dahl a realizat un meci superb contra Dunării Brăila și l-a câștigat la o diferență de 8 goluri, scor 35-27. Prima repriză a fost echilibrată, iar Dunărea conducea cu 15-12 în minutul 27. SCM a revenit puternic în final de reprize și a intrat la cabine în avantaj, scor 16-15, moment psihologic al meciului.

În partea secundă, SCM a jucat însă magistral, Hosu a închis poarta, iar în ofensivă Irina Glibko (11 goluri), Jovana Kovacevic (7), Elin Hansson (6) și Asma Elghaoui (6) au fost letale. Astfel, scorul a luat proporții: 35-25 în minutul 58. S-a terminat 35-27 și roș-albastrele rămân neînvinse după trei etape.

Jovana Kovacevic a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, interul care a oferit Vâlcii forță în atac. Este jucătoare puternică, poate înscrie de la distanță, dar în același timp poate angaja foarte bine și pivotul. ”Sunt foarte fericită și mândră de echipa mea, am făcut o treabă bună de la început pana la final” a spus sârboaica.

Reprofilată în centru, Iryna Glibko a avut la rândul ei o evoluție foarte bună, a dat ritm echipei și a terminat cu 11 goluri, dintre care 8 înscrise de la 7 metri.

Vâlcea se prezintă foarte bine în startul acestui sezon și campioana din 2019 arată cel mai ofensiv handbal din Liga Națională, având o medie de 35 de goluri / joc. Și asta în contextul în care a avut deja în față doi adversari de calibru, Bistrița și Brăila. Echipa vâlceană este pe locul 2, cu șapte puncte din trei jocuri, la două puncte distanță de liderul Gloria Buzău.

Bent Dahl: ”A fost un meci perfect pentru noi”

Bent Dahl a reușit să închege o echipă care joacă un handbal frumos, în viteză, plăcut ochiului. Ofensiva lui a fost devastatoare și cu Dunărea Brăila. Bent Dahl este antrenorul etapei. ”A fost un meci fantastic. Atmosfera a fost electrizantă și am fost la înălțime pe tot parcursul meciului. Totul a decurs conform planului și a fost perfect încă de la început și când fetele respecta planul și joacă cu inima, nu putem cere mai mult. A fost un meci  perfect pentru noi” a spus nordicul, care va pregăti în paralel și naționala Cehiei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *