Primarul localităţii Şirineasa, Ion Streinu: „Vom deschide o acţiune în instanţă împotriva Apavil pentru că nu a făcut nici o investiţie în sistemul de apă şi canalizare al localităţii”

În această vară, la Şirineasa, primăria a construit un puţ de mare adâncime de peste 135 de metri pentru a avea o apă cu adevărat potabilă şi debit suficient. Primarul Ion Streinu spune că lanţul problemelor legate de reţeaua de apă şi canalizare sunt vechi, trenează de ani buni şi au intervenit din cauza faptului că lucrările pentru această reţea s-au făcut de mântuială, la timpul respectiv.

În prezent, după mai bine o lună de când lucrările pentru construirea puţului s-au finalizat, primarul localităţii Şirineasa, Ion Streinu, este supărat, deoarece Apavil SA, administratorul sistemului, nu a conectat nici până în prezent reţeaua de apă la puţul construit de primărie. Pus într-o astfel de situaţie, primarul spune ca nu va mai returna redevenţa şi, mai mult, va deschide o acţiune în instanţă împotriva Apavil, pe motiv că societatea care administrează sistemul are obligativitatea de a face investiţiile necesare privind funcţionarea optimă a reţelei de apă şi canalizare a localităţii:

„Noi am construit puţul din luna iulie. Cu toate acestea, Apavil nu a făcut racordarea nici până astăzi. În această situaţie, Consiliul Judeţean ne întinde o mână de ajutor prin alocarea sumei de 25 de mii de lei pentru achiziţionarea unei pompe. În situaţia acesta nu o să mai returnăm redevenţa, fiindcă noi luăm redevenţa şi în 5 zile o dăm înapoi. Redevenţa reprezintă o sumă din valoarea de inventar a bunurilor concesionate, care ajunge până la 1%, sumă care revine primăriei şi, conform contractului, primăria are obligaţia să investească anual valoarea redevenţei, care este de 17 mii de lei anual. Sunt nişte acte adiţionale prin care s-a stabilit ca, în termen de cinci zile să se returneze această suma către Apavil. În situaţia aceasta pică oportunitatea de a putea face primăria investiţii de valoarea redevenţei, atâta timp cât primăria o returnează către Apavil. Prin urmare, nu vom mai returna redevenţa, ne vom judeca pentru aceasta şi voi dovedi că noi am făcut investiţiile. Voi cere în instanţă dovada cu investiţiile de la Şirineasa pe care le-a făcut Apavil, ceea ce nu s-a întâmplat de când Apavil a preluat sistemul de apă. Se ştie că la Şirineasa problemele legate de reţeaua de apă şi canalizare au apărut din cauza faptului că lucrările pentru această reţea s-au făcut de mântuială, la timpul respectiv. Prin urmare, întreg sistemul are nevoie de reabilitate, însă pentru rezolvarea acestei probleme localitatea Şirineasa nu a fost prinsă în POIM cu nici o investiţie la sistemul de apă şi canalizare, sunt foarte supărat şi din această cauză. În situaţia aceasta vom deschide o acţiune în instanţă împotriva Apavil pentru că nu a făcut nici o investiţie în sistemul de apă şi canalizare al localităţii, deşi avea această obligaţie. În capitolul 1 – 9 scrie clar că investiţiile în sistemul de apă şi canalizare sunt obligatoriu făcute de administratorul sistemului, adică de Apavil. Şi noi avem obligaţia să facem investiţii în baza redevenţei, însă noi putem dovedi că le-am returnat redevenţa”, afirmă primarul localităţii Şirineasa, Ion Streinu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *