Cristian Buican: ”Președintele, cu școala la barieră, al CJ Vâlcea, încearcă sa își asume meritele”

Tocmai a fost depus un proiect la Ministerul Fondurilor Europene pentru dezvoltarea Județului Vâlcea prin Programul Operațional Infrastructura Mare, denumit pe scurt P.O.I.M. Strategia POIM este orientată spre obiectivele Strategiei Europa 2020, în corelare cu Programul Naţional pentru Reformă şi cu Recomandările Specifice de Ţară. Proiectul în valoare de 200 milioane euro, promovează energia verde și eficiența energetică, prin utilizarea eficientă a resurselor și a unor moduri de transport prietenoase cu mediul.

PNL Vâlcea a declarat că este un proiect important pentru vâlceni, 100.000 dintre aceștia fiind direct beneficiari. Proiectul ar însemna reabilitarea sau construcția a 1.000 de kilometri de canal și rețele de apă și construirea a 30 de stații de pompare și stații de epurare a apei.

Fie că este vorba de lucrări de extindere rețele de alimentare cu apă, reabilitări conducte sau conducte noi, de captări de apă sau de modernizări stații de tratare, proiectul aduce nivelul de civilizație european în zeci de mii de gospodării ale cetățenilor vâlceni, propune, un standard nou, aduce apa și canalizarea, care lipseau cu desăvârșire sau erau blocate de investiții incomplete.

Aceste lucrări de modernizare ridică standardul de locuire și creează locuri de muncă pentru vâlceni, micșorează diferențele dintre sat și oraș, în timp ce costurile de exploatare sunt diminuate. Am fost susținătorul acestui program, încă din faza de proiecție. Este esențial pentru dezvoltarea localităților și calitatea vieții din județul Vâlcea. După discuțiile purtate cu Domnul Secretarul de stat, Cristian Roman și cu Doamna Cecilia Văduva, Secretar general adjunct, despre importanța capitală a acestui proiect, pentru cetățenii din județul nostru, am primit asigurări că va fi implementat în termenii corecți, spre satisfacția locuitorilor din orașele și comunele care vor beneficia de investițiile lui majore.

Deputatul liberal, Laurențiu Nicolae Cazan.

Înțepături” între liderii politici la Vâlcea

Așa cum fiecare politician caută să primească credit pentru un proiect sau altul, evenimentul nu are cum să lipsească de la Vâlcea. Fiind un proiect important, atât PNL, cât și PSD vor să își asume creditul pentru acesta. Au postat pe Facebook cei doi lideri majori din Vâlcea, Constantin Rădulescu și Cristian Buican, un mesaj transmițând că sunt mândri pentru aprobarea unui astfel de proiect.

Lui Cristian Buican nu i-a convenit faptul că liderul PSD, Constantin Rădulescu, a postat pe Facebook despre acest proiect. Probabil s-ar fi gândit că alegătorii ar înțelege faptul că PSD s-a implicat mai mult decât PNL în aprobarea proiectului. Ba chiar spune despre acesta că este un președinte cu ”școala la barieră”.

Așa cum spuneam, într-o postare anterioară, cele mai urâte lucruri pe care le pot face politicienii sunt minciuna și asumarea meritelor altuia (altora)! Din 2020 până azi un număr mare de oameni din PNL , ADI APA Vâlcea, APAVIL S.A., primarii din județul Vâlcea și nu numai au muncit să ducă la bun sfârșit un proiect major pentru Vâlcea: proiectul pe POIM de introducere a apei și a canalizării în localitățile județului. Azi e într-adevăr o zi istorică pentru Vâlcea! S-a semnat acest proiect în valoare de aproximativ 200 milioane euro!!!

Deși nu a mișcat niciun deget pentru acest proiect, președintele, cu școala la bariera, al CJ Vâlcea , încearcă să își asume meritele realizării proiectului, chiar dacă anul trecut făcea pariuri că proiectul nu se implementează!!! Ne miram de ce Județul Vâlcea este la nivelul actual? Eu nu mă mir!

Președintele Constantin Rădulescu nu a oferit niciun răspuns deputatului liberal Cristian Buican. Totuși, acesta a fost ocupat să facă schimb de posturi cu o tânără, într-un proiect numit ”Președinte pentru o zi”:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *