Cetățenii comunei Budești vor avea la dispoziție un dispensar nou 

Budești este o localitate aflată în plină dezvoltare socio-economică, în primul rând datorită acțiunilor autorităților locale și grijii pentru dezvoltarea serviciilor publice, care au dus la creșterea atractivității pentru locuire și localizarea unor activități economice importante întregului județ.

Pentru că populația din localitate Budești este în continuă creștere, autoritățile locale au luat decizia de a construi un nou dispensar medical pentru a putea oferi servicii medicale de calitate locuitorilor. 

Noua unitate medicală va fi amplasată în centrul localității și va avea o suprafață de peste 500 de metri și va dispune de numeroase cabinete medicale, dar și de o farmacie. Pentru acest proiect s-a întocmit documentația iar finanțarea se va face prin Compania Națională de Investiții: 

„Noua unitate medicală va fi un proiect destul de amplu, care va beneficia de toate dotările necesare. La nivelul localității Budești există două cabinete medicale: cel din centrul localității, dar și un punct sanitar în satul Ruda. Comunitatea beneficiază de trei medici de familie, iar dorința mea a fost aceea de a construi un nou dispensar medical în centrul localității Budești, care să fie dotat conform standardelor actuale cu tot ceea ce înseamnă spațiu, mobilier, până la aparatura necesară noilor cerințe ale actului medical. Clădirea va fi una eficientă energetic și va beneficia inclusiv de panouri solare. Noul centru medical se va construi pe terenul de lângă actualul dispensar din Budești. Medicii se vor muta într-o nouă clădire, care va beneficia de dotări la nivelul anului 2022. Actuala clădire nu mai corespunde cerințelor”, a precizat primarul localității Budești, Ionel Vlădulescu.

Pentru această investiție, administrația locală a depus documentația, iar proiectul a primit finanțarea necesară, urmând ca în această perioadă Compania Națională de Investiții să demareze procedura de licitație privind desemnarea constructorului și începerea lucrărilor.

Asfalt și canalizare prin „Anghel Saligny”

Ionel Vlădulescu a profitat întotdeauna de ocazie atunci când a putut obține finanțare pentru proiecte, fie că vorbim despre fonduri europene sau despre bugetul național. Acum, administrația locală are proiecte finanțate prin programul „Anghel Saligny” pentru asfaltarea drumurilor comunale, în valoare de 6,6 milioane lei și 

pentru înființarea rețelei de canalizare în satele Racovița și Linia, pentru care va primi suma de 13,4 milioane de lei: 

„Asfaltarea drumurilor o vom realiza prin PNI „ Anghel Saligny”. Avem deja rețeaua de canalizare introdusă, pentru că era o condiție necesară. Asfaltări vor fi realizate pe o lungime de aproximativ 5 kilometri, sunt drumuri laterale care pornesc din centrul localității, dar sunt și zone unde sunt locuințe nou construite, care aveau drumul de noroi și nu putem să îl lăsăm așa”, a precizat primarul localității Budești, Ionel Vlădulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *