Cheia succesului comunei Budești, atragerea de noi investiții și susținerea mediului de afaceri 

Administrația locală din Budești a mizat pe accesarea fondurilor europene și, nu în ultimul rând, pe atragerea investitorilor, astfel încât s-au putut pune la punct planurile de dezvoltare a comunei pe termen lung. 

Dezvoltarea comunei Budești a început odată cu demararea planului de atragere a investitorilor, iar dacă atunci numărul populației înregistra declin, în prezent numărul locuitorilor a urcat spre 7000, iar potențialul este ascendent în următorii ani. 

Printre proiectele administrației locale se  numără construcția unei zone industriale. Primarul Ion Vlădulescu spune că primul investitor a fost atras destul de greu, după care s-a dus vestea că la Budești este o administrație aproape de investitori, care își dorește un parteneriat sănătos cu aceștia, și în prezent cea mai mare parte a veniturilor proprii provin din zona industrială. Ion Vlădulescu, primarul uneia dintre cele mai dezvoltate comune din județ, este în discuții pentru a atrage noi firme care să investească în zonă, pe lângă cele deja existente:

„Traversăm o perioadă destul de grea pentru administrațiile locale. Cu toate acestea, am încercat să dezvolt în continuare infrastructura pe toate palierele în localitate, inclusiv cu bani din bugetul local și asta se întâmplă în continuare. Avem câteva investiții finalizate cu fonduri locale, iar altele sunt în lucru în această perioadă, lucrări pe care sperăm să le finalizăm până la finele acestui an și să începem altele noi. Încercăm să ne pliem pe toate programele europene pe care le putem accesa și pentru care considerăm că putem obține punctajul adecvat, în așa fel încât să obținem finanțarea efectivă”, ne informează primarul localității Budești, Ion Vlădulescu. 

Proiecte pentru care Primăria Budești solicită finanțări europene

Pentru atragerea noilor investiții cu bani europeni, Primăria Budești a depus solicitări de finanțare prin programul PNRR. Pe listă figurează achiziționarea unor stații de încărcare pentru mașini electrice. Cel de-al doilea proiect pentru care se solicită finanțare prin PNRR este cel legat de transpunerea PUG în sistemul GIS. 

Parcul auto al Primăriei Budești, dotat cu noi utilaje

Tot pentru atragerea fondurilor europene, prin FLAG „Oltul Puternic”, la Budești continuă organizarea Festivalului Peștelui, dar se vor accesa fonduri și pentru achiziționarea unor utilaje pentru întreținerea spațiilor verzi: „Sunt utilaje multifuncționale pentru decolmatări de șanțuri și rigole care permit exploatarea anumitor zone. Proiectul se va aproba prin FLAG „Oltul Puternic” și a trecut de evaluare. Sunt fonduri europene, iar banii europeni sunt bineveniți și vom face tot ce ne stă în putință să atragem cât mai multe finanțări pe această nișă. Mai mult, vom identifica oportunitatea de accesare a fondurilor europene pentru mijloace de transport electrice”, ne-a declarat primarul localității Budești, Ion Vlădulescu.  

Primarul este dezamăgit, fiindcă proiectul depus pentru construirea unei creșe la nivelul localității, pentru care documentația și studiul au fost eligibile, nu a îndeplinit punctajul maxim pentru finanțare: „Este un proiect foarte important pentru comunitatea noastră, astfel încât vom continua să identificăm o altă sursă de finanțare, pentru a reuși să realizăm și această investiție. Creșa se va construi în incinta școlii gimnaziale, iar sala de sport, pentru care avem depusă cerea de finanțare se va construi în apropierea școlii Budești. Sunt proiecte esențiale pentru comunitate, care trebuie să se realizeze cât se poate de repede, pentru că în prezent numărul locuitorilor a urcat spre 7000, iar potențialul se arată ascendent în următorii ani”, ne-a declarat primarul localității Budești, Ion Vlădulescu.  

La Compania Națională de Investiții este depus și proiectul pentru construirea dispensarului din centrul localității și o sală de sport, iar proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării, prin PNI „Anghel Saligny”, pentru canalizare și asfaltarea drumurilor sunt în stadiul de avizare a studiului de fezabilitate. 

Primarul localității Budești, Ion Vlădulescu: „Eu îmi doresc investiția realizată, iar proiectanții trebuie să găsească soluția”

Prin proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată localitatea Budești este inclusă cu lucrările de înființare a sistemului de canalizare pe toate străzile laterale din localitatea Budești, reprezentând o lungime de peste 20 de kilometri: „Prin masterplanul județului avem înființarea sistemului de canalizare în satele Bârsești, Ruda și toate străzile laterale, începând din satul Ruda până la intersecția cu DN7. Nu știu cum se va realiza acest proiect, pentru că drumul județean este aproape de finalizare, fiind un proiect realizat cu bani europeni. Într-un procent destul de mare conducta de canalizare trebuie să fie introdusă pe drumul județean. Eu îmi doresc investiția realizată, prin urmare proiectanții trebuie să găsească soluția”, ne-a declarat primarul localității Budești, Ion Vlădulescu.  

Prin atragerea investițiilor, la Budești s-a creat un climat de viață sănătos, numai bun pentru a atrage oamenii înapoi la sat. 

Vine Moș Crăciun

„Fiindcă suntem în prejma sărbătorilor de iarnă, toți copiii care frecventează școlile din localitatea Budești, și sunt peste 300 de copii, vor primi cadouri de la Moș Crăciun. Copiii sunt prioritari, sunt viitorul societății”, mai spune primarul localității Budești, Ion Vlădulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *