Comuna Copăceni se pregătește să întâmpine sărbătorile de iarnă într-un mod cât mai plăcut

La Copăceni, de săptămâna acesta începe montarea luminilor de sărbătoare, ne spune primarul Tironel Tâmplărescu. Consilierii locali au aprobat alocarea sumei necesare în vederea acordării cadourilor de Crăciun pentru toți preșcolarii și elevii din comună. În total, anul acesta, se vor bucura de atenții dulci peste 300 de copii.

„La școlile din localitatea noastră învață 230 de copii, însă noi vom face mai multe, peste 300 de cadouri pentru a le da și celor mai micuți. Serbarea se va ține la Casa de Cultură din localitate, iar părinții sunt invitați la spectacolul celor mici și mari”, a precizat primarul social-democrat din Copăceni, Tironel Tâmplărescu.

Școala se modernizează cu bani europeni

În localitate mai funcționează o singură școală și două grădinițe unde învață peste 230 de copii. Pentru dotarea ei cu tot ce înseamnă pachet IT, administrația publică locală va accesa fonduri europene prin PNRR. Un alt proiect pentru care a depus solicitare de finanțare, tot prin PNRR, este pentru eficientizarea școlii. Prin acest proiect se vor monta inclusiv panouri fotovoltaice:

„Cu fonduri europene atrase prin PNRR vom moderniza școala, începând de la dotarea ei cu tablele interactive, proiectoare, calculatoare și tablete, reprezentând un real suport pentru educație digitală, până la eficientizarea energetică a clădirii, inclusiv cu panouri fotovoltaice. Tot prin PNRR, componenta C10, am depus o solicitare de finanțare pentru reabilitarea primăriei privind eficientizarea energetică”, ne spune viceprimarul localității Copăceni, Aurel Dumitrana.

Proiectul de canalizare și asfaltare a drumurile comunale este depus la CNI

La Compania Națională de Investiții este depus proiectul de canalizare pentru o lungime de 14 kilometri și pentru asfaltarea tuturor drumurilor, totalizând 4,2 kilometri: „Am reușit să asfaltăm cu bani din bugetul local un kilometru, dar așteptăm să intre la finanțare aceste proiecte. Ambele proiecte sunt foarte importante pentru comunitate”, a precizat primarul social-democrat din Copăceni, Tironel Tâmplărescu.

Extinderea sistemului de apă, prinsă prin master-planul județului 

Comuna Copăceni este prinsă în POIM, pentru înființarea serviciilor de apă și canalizare, unde este inclusă extinderea sistemului de apă, reabilitarea și montarea de stații privind potabilizarea și tratarea apei, dar și a unor stații de pompare. Sistemul de apă se va extinde pe o lungime de 1 kilometru, în satul Vețelul.

La Copăcei se vor monta camere de supraveghere

Cu bani europeni atrași prin GAL „Cerna-Olteț” administrația locală va extinde sistemul de supraveghere video. Valoarea investiției este de 25 de mii de euro, iar scopul este acela de a-i prinde pe cei care aruncă gunoaie la întâmplare pe drumurile comunele:

„Cu banii pe care îi vom atrage prin GAL vom extinde sistemul de supraveghere în toată localitatea. Facem această treabă pentru siguranța cetățenilor, dar și cu scopul de a descuraja depozitarea ilegală a deșeurilor. Camerele se vor amenaja în punctele cheie ale localității. După ce le vom monta, vom avea dovada în fața instanței pentru a prinde persoanele care aruncă gunoaiele oriunde. Mai mult, îi vom pune și pe rețele de socializare. Cel mai mult ne lovim de aruncarea ambalajelor de plastic, chiar dacă avem acum o firmă de salubritate care vine în anumite zile pentru a colecta special hârtia, sticla și plasticul”, ne spune viceprimarul localității Copăceni, Aurel Dumitrana.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *