Blocuri, grădiniță și o nouă creșă, la Băbeni 

Primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan, anunță că în zona Petrolului va începe să construiască o creșă modernă și prietenoasă destinată micuților. Noua locație va avea săli de joacă, bucătărie, dormitoare, sală pentru festivități, spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Clădirea va fi dotată cu panouri fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic. 

Mai mult, în orașul Băbeni se vor construi trei blocuri în zona Valea Mare și alte trei în zona Petrolului, iar cu bani atrași de la Ministerul Educației se construiește o nouă grădiniță. Noua locație va avea 4 grupe și dotări la cele mai noi standarde pedagogice. Totodată, grădinița va fi dotată cu cabinet medical și spații de joacă, ne-a explicat primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan. El a mai adăugat faptul că noua instituție școlară va avea în dotare materiale didactice și jucării nou-nouțe pentru toți copiii, facilități care, în opinia primarului, reprezintă mediul ideal pentru micuți:

 „În zona Petrol, unde deja se construiește grădinița va fi o zonă foarte frumoasă, fiindcă aici se va amenaja un parc de joacă, se vor construi cele trei blocuri tip ANL, cu câte 21 de apartamente fiecare și se pun bazele pentru construirea unei creșe. Ambele imobile vor prezenta condiții impecabile. Grădinița la care se lucrează este cu program normal, are patru clase și se construiește în zona unde cândva era cantina companiei Petrom. Noua instituție școlară se realizează cu fonduri guvernamentale atrase de la Ministerul Învățământului. Este a doua grădiniță care se construiește din temelii, pentru care am reușit să atrag fondurile necesare, locație pe care ulterior am reușit să o transform într-una cu program prelungit. Un lucru este cert: zona Petrolului va fi o zonă numai a copiilor, va avea creșă , grădiniță și parc de joacă”, ne-a declarat primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan.

Școala din zona Români se va transforma în after-scholl

Clădirea școlii din zona Români va fi dată în concesiune la Avicarvil pentru amenajarea unui after-scholl, aceasta fiind o alternativă pentru părinții ocupați din Băbeni. Noul after-scholl va putea oferi sprijin la teme și o varietate de activități educative pentru cei mici într-un mediu sigur și bine supravegheat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *