Vâlcea, pentru al doilea an consecutiv în sferturile EHF European League

SCM Rm. Vâlcea s-a calificat în sferturile de finală ale EHF European League, după victoria obținută sâmbătă seara, în Ungaria, 28-26 cu Praktiker VAC, în ultimul meci din Grupa D.

Vâlcea trebuia să câștige în Ungaria, în ultimul meci din Grupa D, pentru a nu mai depinde de rezultatul din celălalt joc, Paris 92 – Thuringer. Oltencele au început neinspirat și maghiarele conduceau cu 3-0 în minutul 4. Treptat, însă, SCM a revenit și a trecut la conducere în minutul 13: 6-5. Până la finalul reprizei, cele două echipe au mers cap la cap și au intrat la cabine la egalitate, scor 13-13.  Susținută la Budapesta de circa 100 de fani, Vâlcea a avut momente de fluctuații în joc, dar a reușit să se desprindă la trei goluri în minutul 49: 22-19. De la 25-21 în minutul 54, trupa lui Bent Dahl părea că își asigurase calificarea în sferturile de finală. Maghiarele au revenit însă la un singur gol, 25-26 în minutul 59, iar finalul a fost incendiar. Cu un gol avans, Vâlcea a avut atacul în ultimele 25 de secunde, a ținut bine de minge și a marcat prin Levchenko. S-a terminat 28-26 și SCM este din nou în sferturile EHF European League, acolo unde s-a oprit și în sezonul trecut.

Astfel, ucraineanca Iryna Glibko și-a făcut un frumos cadou cu ocazia zilei sale de naștere, același ca anul trecut: o victorie cu VAC și o calificare în sferturile EHF European League.  Glibko este în acest moment a doua marcatoare din grupele EHF, cu 46 de reușite. Golurile echipei vâlcene au fost marcate de Glibko 6, Elghaoui 5, Bucur 5, Levchenko 4, Ianăși 2, Klikovac 2, Fujita 2, Hansson 1 și Florica 1.

Marius Țuca: ”Mulțumim fanilor, au făcut multe sacrificii să vină”

Directorul SCM Rm. Vâlcea, Marius Țuca subliniază că echipa de handbal are în continuare un cuvânt important de spus și în campionat, dar și în Europa. ”Este o mare performanță, obținută în ciuda accidentărilor avute în acest sezon. Fetele au demonstrat că au valoare și că, în continuare, Vâlcea are un cuvânt de spus atât în campionatul intern, cât și în Europa. Cu siguranță, dacă ne vor reveni jucătoarele accidentate, ne vom bate de la egal la egal cu adversara din sferturile de finală. Mulțumim tuturor fanilor care ne-au susținut în Ungaria, este cea mai mare prezență a galeriei în deplasare. Fanii au făcut multe sacrificii să vină să susțină echipa  la 700 km” a declarat Marius Țuca.

Sola sau Nykobing, adversara Vâlcii în sferturi

În sferturile EHF European League, SCM va înfrunta câștigătoarea grupei C, care va fi decisă duminică, în jocul Sola HK (Norvegia) – Nykobing Falster (Danemarca). Înaintea ultimei etape, Sola este lider, cu 8 puncte, urmată de Nykobing și DVSC Schaeffler, ambele cu câte 6 puncte. Maghiarele nu mai au însă șanse să câștige Grupa D, astfel că meciul direct dintre Sola și Nykobing va fi cel care va stabili prima clasată. Pentru a câștiga grupa, Sola trebuie să nu piardă mâine la mai mult de un gol diferență. Danezele pot fi adversarele Vâlcii doar înving în Norvegia la minim două goluri diferență. Sferturile de finală ale EHF European League se vor juca pe 18 și 25 martie, iar echipele calificate acced în Final Four-ul competiției.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *