O profesoară din Vâlcea a câștigat locul 2 la Gala Profesorului din Mediu Rural: „Voi continua să transform toate provocările în oportunități”

Teach for Romania este o organizaţie non-guvernamentală, parte din reţeaua globală Teach for All, care caută și pregăteşte oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni educatori, învăţători sau profesori în învăţământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile.

Scopul organizaţiei este să intervină pe termen lung în procesul de reducere a inechității educaţionale şi să dezvolte abilități de viață la elevi. Potrivit informațiilor oferite de site-ul oficial Teach For Romania, câteva dintre cele mai frecvent menționate probleme ale elevilor din clasele I-IV sunt: înțelegerea textului cu dificultate, formularea unor idei/opinii despre teme simple, lipsa coerenței în exprimare, greșeli mari de scriere. Printre cauzele identificate de profesori sunt: lipsa oricărei îndrumări în afara școlii, timpul insuficient petrecut la clasa împreună cu ei, diferențele majore între elevi în funcție de nivelul social al familiei, lipsa motivației și abilitățile socio-emoționale foarte puțin dezvoltate.

Gala Profesorului din Mediul Rural Teach for Romania

În data de 23 februarie a fost organizată a doua ediție a Galei Profesorului din Mediu Rural, un eveniment creat de Teach For Romania. La această gală au fost premiați anumiți profesori din România care luptă pentru un sistem educațional mai bun, promovând metode inedite de învățare pentru copiii din medii vulnerabile. Evenimentul a fost găzduit de Ateneul Național din Iași.

Pentru a fi premiați la acest eveniment, profesorii au fost nominalizați de către colegi, elevi sau părinți care au recunoscut valoarea acțiunilor care au avut un impact în viețile copiilor.

Profesorii au fost premiați în funcție de rezultatele pe care le-au avut cu anumite direcții, anume 5 categorii: Prevenirea abandonului școlar, Dezvoltarea literației, Dezvoltarea abilităților socio-emoționale ale copiilor, Implicare în comunitate și Dezvoltarea leadershipului la elevi.

Aseară, ne-am strâns cu mic, cu mare la Ateneul Național din Iași, la cea de-a doua ediție a Galei ,,Profesorul Anului din mediul rural” pentru a pune din nou reflectoarele pe profesioniștii care ne arată că educația de calitate este posibilă pentru orice copil din România, indiferent de mediul în care s-a născut, de nivelul veniturilor familiei sale sau de școala la care merge.

Teach for Romania

O profesoară din Vâlcea, premiată cu locul 2 la Gala Profesorului din Mediul Rural

Daniela Dinu Eugenia este o profesoară din județul Vâlcea la Școala Gimnazială Rusănești din comuna Fârtățești. Aceasta a câștigat locul 2 la categoria „Dezvoltarea leadershipului la elevi”. A fost singura prezență a unui profesor din Vâlcea la acest eveniment.

Daniela Dinu Eugenia

Pentru a afla mai multe detalii despre ce a însemnat acest premiu pentru profesoara Daniela Dinu Eugenia, aceastea ne-a oferit câteva declarații.

Mă simt extraordinar! A fost magic! Am trăit totul la cote maxime, cu cele mai intense emoții. Este minunat să mă aflu pe podiumul Teach for Romania. Am cunoscut cadre didactice din toată țara, oameni minunați care fac cinste învățământului și care au împărtășit din experiența de la clasă și au vorbit despre lucrurile minunate pe care le desfășoară în școlile unde predau.

Acest rezultat îmi dă siguranța că tot ceea ce am făcut până acum a fost bine. Este o validare a muncii mele de până acum. Voi continua să transform toate provocările în oportunități. Îmi doresc să fiu un deschizător de drumuri pentru elevi și încerc să le fiu alături și după terminarea ciclului gimnazial.

Faptul că am ajuns aici este dovada că atunci când crezi în ceea ce faci și o faci cu plăcere, rezultatele nu vor întârzia să apară.

A declarat profesoara vâlceancă Daniela Dinu Eugenia în exclusivitate pentru Impact Real.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *