Front comun în Consiliul Local Tomșani, pentru interesul comunității

La Tomșani, într-un procent destul de mare consilierii locali fac front comun, indiferent de culoarea politică, în încercarea de a lua cele mai bune decizii pentru comunitate. Primarul Nicolae Andrei spune că nu există considerente politice sau personale, toate deciziile luate în Consiliul Locaș au legătură cu legalitatea, în interesul și în favoarea comunității, neajungându-ne niciodată la blocarea unor inițiative ale primarului sau ale oricui altcuiva doar din dorința de a face rău, din răzbunări sau răfuieli personale. Prin urmare, la Tomșani aproape toți consilierii PSD sunt parteneri cu cei șase aleși locali PNL din cadrul Consiliului Local: 

„Dacă cei din PSD ar fi votat în unanimitate împotrivă, atunci proiectele de hotărâre nu ar fi reușit să treacă, dar nu există nici un motiv întemeiat ca ei să le blocheze și au înțeles acest lucru. Prin urmare, eu sunt mulțumit că la Tomșani, consilierii locali nu au culoare politică, au înțeles că trebuie să dezvoltăm comuna și că trecem printr-o perioadă grea. Consiliul Local Tomșani este format din 7 membri social-democrați și 6 consilieri liberali. În afară de unul sau doi membri PSD majoritatea nu lucrează politic și împreună suntem o echipă. Realitatea este că nu se pot opune unui proiect doar pentru că este inițiat de primarul PNL sau de liberali pentru că trebuie sa dea niște explicații, răspunzând pentru votul din Consiliul Local. Consilierii au înțeles că sunt pe listele unui partid numai în campanie, după aceea devin oameni care iau decizii pentru comunitate. Realizările lor contribuie la finalul mandatului, iar imaginea partidelor se reflectă ulterior în votul cetățenilor”, spune primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei.

Primarul apreciază solidaritatea și le mulțumește consilierilor locali pentru implicare, responsabilitate și pentru că au înțeles să pună interesul pentru cetățeni mai presus de mizele politice vremelnice.

„Mulțumesc consilierilor locali pentru implicare și responsabilitate”, mai spune primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei.

La Tomșani, bugetul pentru anul în curs este destinat în primul rând dezvoltării localității, a investițiilor aflate în curs de derulare și a proiectelor cu finanțare de la bugetul local. Referitor la investiții primarul subliniază însă că prioritare sunt proiectele cu finanțare europeană sau guvernamentală:

„Ca investiții din bugetul local vom continua și anul acesta modernizarea infrastructurii rutiere. Astfel, vom scoate la licitație un nou tronson de drumuri care se va asfalta cu bani din bugetul local. Dacă anul trecut am reușit să modernizăm drumurile locale pe o lungime de 1,5 kilometri, anul acesta avem în plan să asfaltăm drumurile comunale pe o lungime de 2 kilometri. Cu bani din bugetul local sunt propuse și alte investiții, dar speranțele noastre se îndreaptă spre proiectele din fonduri europene, Planul Naționale de Redresare și Reziliență și fondurile guvernamentale, pentru care am lucrat în acești doi ani la documentații privind accesarea lor”, spune primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *