La Copăceni, investiții prin POIM în infrastructura de apă

După o lungă așteptate, proiectul de extindere a sistemului de apă a localității prins în master planul județului a primit finanțarea necesară în toamna anului trecut. Reamintim faptul că prin ADI Apa Vâlcea și Apavil, 36 de localități vor beneficia de bani europeni pentru branșarea la rețeaua de apă și canalizare. Valoarea totală a proiectului este de 261 de milioane de euro fără TVA, un contract uriaș, din care o sumă însemnată se va direcționa și către localitatea Copăceni: 

„După o perioadă destul de lungă și comuna Copăceni a fost prinsă în POIM, pentru înființarea serviciilor de apă și canalizare, unde este inclusă extinderea sistemului de apă, reabilitarea și montarea de stații privind potabilizarea și tratarea apei, dar și a unor stații de pompare. Așteptăm cu sufletul la gură începerea lucrărilor. Sistemul de apă se va extinde pe o lungime de 1 kilometru, în satul Vețelul”, a precizat primarul social-democrat din Copăceni, Tironel Tâmplărescu.

La Copăcei se vor monta camere de supraveghere

Cu bani europeni atrași prin GAL „Cerna-Olteț” administrația locală va extinde sistemul de supraveghere video cu încă 30 de camere. Valoarea investiției este de 25 de mii de euro, iar scopul este acela de a-i prinde pe cei care aruncă gunoaie la întâmplare pe drumurile comunele:

„Cu banii pe care îi vom atrage prin GAL vom extinde sistemul de supraveghere în toată localitatea. Facem această treabă pentru siguranța cetățenilor, dar și cu scopul de a descuraja depozitarea ilegală a deșeurilor. Camerele se vor amenaja în punctele cheie ale localității. După ce le vom monta, vom avea dovada în fața instanței pentru a prinde persoanele care aruncă gunoaiele oriunde. Mai mult, îi vom pune și pe rețele de socializare. Cel mai mult ne lovim de aruncarea ambalajelor de plastic, chiar dacă avem acum o firmă de salubritate care vine în anumite zile pentru a colecta special hârtia, sticla și plasticul”, ne spune viceprimarul localității Copăceni, Aurel Dumitrana.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *