Liderul Forța Dreptei Vâlcea: „PNL a fost încălecat, violat și fecundat de PSD”

Liberalii traversează o perioadă dificilă în aceste momente, reprezentând cea mai mare dezamăgire din electorat. Începând cu guvernarea pe timpul pandemiei, până la certurile interne și demisia lui Ludovic Orban, sunt o mulțime de motive ce însumează decăderea partidului. Totuși, cea mai criticată caracteristică este alianța formată cu PSD.

Privind lucrurile dintr-o altă tabără, care nu iese întocmai din raza de principii liberale „românești”, liderul vâlcean al partidului Forța Dreptei, înființat de Ludovic Orban, spune că liberalii au devenit „peneliști de conjunctură”. De asemenea, Traian Dobrinescu mai spune că motivul pentru care PNL nu mai reprezintă un partid mare are legătură cu pierderea autorității care a rezultat din alianța cu PSD.

PNȚCD-ul s-a dus pe năsălie după o guvernare catastrofală, pusă în operă de lideri catastrofali. Putem anticipa că PNL-ul va urma același curs, măcar din trei motive. Primul este vasalitatea față de PSD, asta însemnând că și-a pierdut autoritatea, a decăzut din rangul de partid mare. Într-o exprimare populară, s-ar zice că a fost încălecat, violat și fecundat de PSD. Liberalii autentici – nu peneliștii de conjunctură! – simt și ei brutalitatea violului. Și mai simt modificările genetice din ființa și filozofia partidului.

Al doilea motiv îl constituie liderii partidului (președintele României, președintele PNL, prim-vicepreședinții PNL și președinții de filiale județene), oameni fără credință, lipsiți de onoare, dezertori din propria ideologie, lideri ce și-au lăsat de izbeliște electoratul. Și-au trădat, fără scrupule, electoratul, în beneficiul propriu. Banii, funcțiile, afacerile, aranjamentele de clică au devenit prioritare. Poate că partidului istoric au început să-i placă nu doar violul, ci și perversitățile.

Liderul Forța Dreptei Vâlcea, Traian Dobrinescu

Comentariile aduse la adresa conducerii și membrilor PNL nu sunt din partea unui politician care face parte întocmai din tabăra opusă, ci este mai degrabă o tabără asemănătoare și poate alăturată. Acest lucru rezultă, în primul rând, din faptul că majoritatea membrilor Forța Dreptei sunt foști liberali care l-au urmat pe Ludovic Orban. În al doilea rând, având așa mulți liberali, principiile pe care le urmează aceștia nu pot fi foarte diferite, chiar dacă s-au alăturat unui nou partid.

Traian Dobrinescu a fost deputat vâlcean din partea liberalilor în anul 2012.

Al treilea motiv derivă din primele două: pierderea electoratului. Electoratul de dreapta este unul cu pretenții, educat, muncitor, civilizat, onest. Acest electorat nu va mai trage la căruța celui pe care l-am numit Partidul Național Liberal.

Tot mai des aud voci dinspre PNL care spun că, dacă Ludovic Orban nu ar fi plecat, acum ar fi din nou președinte. Este, mai degrabă, o scuză pentru propria lor neputință. Ludovic Orban, asemenea nouă, cei care l-am urmat, a știut de ce pleacă. Această clică din vârful PNL-ului este indestructibilă, dispusă la toate compromisurile și la toate trădările. Forța Dreptei, partid construit de Ludovic Orban, a preluat principiile și valorile liberale, putând coagula toate forțele de dreapta. Și suntem foarte atenți la calitatea celor care vin în acest partid nou înființat.

Liderul Forța Dreptei Vâlcea, Traian Dobrinescu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *