Utilaj mobil pentru stingerea incendiilor, la Bărbătești 

Se spune că omul sfințește locul. Acest lucru poate fi spus și despre primarul comunei Bărbătești, Constantin Banacu. Ultimele achiziții ale primăriei sunt un utilaj nou nouț, un UTV echipat cu sistem performant de stingere a incendiilor, extrem de util comunității:

„Parcul de utilaje al Primăriei Bărbătești va fi dotat cu un UTV, un vehicul care va fi folosit pentru situațiile de urgență, în principal pentru stingerea incendiilor. Am optat pentru un astfel de utilaj deoarece ne este de mare trebuință în perioadele critice când în localitate avem incendiu la vreo gospodărie sau vegetație, așa cum din păcate a mai avut loc de-a lungul timpului. Dimensiunile UTV-lui pe care îl achiziționăm sunt mici, se poate strecura cu ușurință în locuri greu accesibile, iar prin faptul că îl avem în curtea noastră, în perioada aceea critică, când minutele sunt importante putem acționa cu el pentru stingerea incendiilor sau diminuarea lor până când ajung pompierii. Utilajul este achiziționat în urma depunerii unui proiect cu fonduri europene, prin GAL Horezu”, a precizat primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu.

Prin Componenta C10 a PNRR se vor atrage bani europeni pentru montarea a șase stații de călători moderne și două stații pentru încărcarea mașinilor electrice pe străzile principale ale localității, iar alte două stații se vor monta prin AFM.

Peste două săptămâni încep lucrările cu bani guvernamentali prin PNI pentru proiectul de reabilitare a conductei de alimentare cu apă pe strada Băltăreț, dă asigurări primarul. Celelalte două investiții, care vizează asfaltarea drumurilor și amenajarea șanțurilor prin betonare pe DJ 646E, prinse la finanțare tot prin PNI sunt în așteptare: 

„Începerea lucrărilor de asfaltare se va face după ce ducem procesul verbal de recepție pentru terminarea lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare pe o lungime de aproximativ 1,7 kilometri, ca mai apoi să așteptăm semnarea contractului de modernizare a infrastructurii. Sunt multe proiecte, este un lucru bun și așteptăm să dăm drumul la treabă pentru toate proiectele pe care le avem finanțate”, a precizat primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu. 

Și la școala din centru se va construi un teren de sport cu gazon sintetic. Aceste lucrări fac parte din strategia administrației locale de sprijinire și modernizare a facilităților sportive și de relaxare pentru copii, în special. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *