Buican amenință cu proteste | Drumul Loviștei, motiv de nemulțumire pentru liberali

Drumul din Țara Loviștei, sau drumul care străbate 4 localități – Perișani, Titesti, Boișoara și Câineni este de multă vreme în atenția locuitorilor pentru faptul că lucrările de asfaltare au tot fost promise. Cu toate acestea, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu spune că a tot anunțat și început lucrări de asfaltare în ultimii ani.

Am reușit în mai puțin de trei luni de la preluare sa ne apucam de acest drum. Am promis oamenilor din Lovistea că vor vedea asfalt. Că vor ieși din noroi și din praf. Ne ținem de cuvânt. Noi am depus acest drum și pe Anghel Saligny pentru că devizul este unul uriaș, de peste 1100 miliarde vechi. Dar nu putem aștepta până se deblochează programul. Kilometru cu kilometru reabilităm acest drum.

O facem din rațiuni sociale și economice. Oamenii să aibă standarde de civilizație, sa deschidem zona turistic, sa se construiască pensiuni, mici afaceri, sa facem o regiune europeană din cea mai frumoasa depresiune montana a țării.  Nu mă pronunț eu daca este o revoluție sau nu, dar este o resetare din toate punctele de vedere a modului cum au trăit oamenii în Tara Lovistei.

Declara Constantin Rădulescu prin luna octombrie 2021.

Cu privire la același subiect, președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a declarat că nu este deloc mulțumit de implicarea social-democraților în dezvoltarea acestui drum. Ba chiar l-a avertizat pe Constantin Rădulescu că va porni la proteste, altături de alți liberali, până când se va observa interes în acest subiect.

De asemenea, Cristian Buican l-a „certat” pe liderul PSD cu privire la pierderea unei șanse de investiție în acest drum prin programul Anghel Saligny. Ar exista deja oportunitatea și suma necesară de investiție, dar liberalul a declarat că este dezamăgit de cum s-a raportat Consiliul Județean în această privință.

Asa cum am arătat, încă de anul trecut Guvernul României, condus de premierul liberal, dl. Nicolae Ciuca, a aprobat prin Programul Anghel Saligny suma de 119.122.996,20 lei (aproximativ 22 milioane euro) pentru modernizarea drumului județean 703 H , Caineni-Boisoara- Titesti-Perisani!!! Aceasta suma este suficienta pentru a moderniza întregul drum de la Caineni pana la Perisani. Licitația pentru proiectare și execuție trebuie făcută de Consiliul Județean Vâlcea, proprietarul acestui drum.

Din păcate, iată ca se apropie un an de când aceasta suma a fost aprobata de Guvernul Ciuca și Consiliul Județean Vâlcea nu întreprinde nimic pentru a realiza acest proiect, adică pune în pericol modernizarea în întregime acestui drum de la limita cu județul Argeș pana la intersecția cu DN 7 la Caineni. Având în vedere aceste aspecte cer președintelui C. J. Vâlcea urmatoarele:

1. Sa făcă toate demersurile necesare pentru scoaterea la licitație a proiectarii și execuției modernizării DJ703H.

2. Sa înceteze acțiunile de dezinformare a cetățenilor din Țara Lovistei în legătură cu finanțarea lucrărilor de reabilitare a drumului județean ce strabate Țara Lovistei.

3. Sa se abțină de la actiunile de fraudare a banului public prin efectuarea de lucrări de investiții, ascunse în documentații de întreținere, prin care deturnează miliarde de lei din banul public în buzunarele prietenilor politici și nu numai, care urmeaza prin licitatii trucate sa castige viitoare contracte de investitii ale acelorlasi obiective.

Dacă, într-un termen rezonabil, nu se va scoate la licitație lucrarea de modernizare a drumului județean Perisani-Titesti-Boisoara-Caineni, reprezentanții PNL Vâlcea vor organiza acțiuni de protest la CJ Valcea pana se va demara aceasta investiție.

Liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *