Automăturătoare multifuncțională, achiziționată cu bani europeni la Călimănești

Primul, din cele trei utilaje care vor fi achiziționate prin proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de protecția mediului în zona pescărească Călimănești”, a intrat deja în dotarea Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat și Alimentare cu Energie Termică din cadrul Primăriei orașului Călimănești. Este vorba despre o automăturătoare multifuncțională pe care DADPPAET Călimănești o va folosi pentru menținerea curățeniei în zonele publice.

Contractul de finanțare a proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de protecția mediului în zona pescărească Călimănești” a fost semnat de către primarul orașului Călimănești, domnul dr. Florinel Constantinescu, la sfârșitul anului trecut cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Finanțarea nerambursabilă este asigurată prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) și a fost selectat de Asociația Grupul Local de Pescuit “Lotru-Olt Mijlociu”.

Valoarea totală a proiectului este de 1.123.405,31 lei, iar prin implementarea proiectului, Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat și Alimentare cu Energie Termică din cadrul Primăriei orașului Călimănești și-a propus să-și doteze parcul auto cu trei utilaje noi și ecologice: autospecială stropit spații verzi și alei, automăturătoare multifuncțională, camionetă electrică cu pick-up basculabil.

În ceea ce privește caracteristicile utilajelor, acestea sunt dotate cu tehnologii noi și moderne, mult mai favorabile pentru mediul înconjurător și pot fi accesorizate. Autospeciala de stropit spații verzi va fi utilizată pentru o îngrijire mai bună a spațiilor verzi, automăturătoarea multifuncțională va fi folosită pentru menținerea zonelor publice curate, precum și colectarea deșeurilor, iar camioneta electrică cu pick-up basculabil va oferi un acces mai facil în spațiile verzi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *