Protestul AUR, fake news și agresiuni | De la Vâlcea vin susțineri pentru violențele din Parlament

Un protest tensionat a avut loc miercuri în fața Parlamentului, organizat de către partidul extremist AUR, în semn de protest față de mai multe proiecte de lege. Situația a escaladat rapid, manifestanții intrând în conflict fizic cu jandarmii prezenti la fața locului. Cu toate acestea, AUR a încercat, de asemenea, să se apropie de un alt protest organizat de profesori, care au ales să nu participe la manifestația partidului extremist.

Concomitent cu protestul de pe străzi, parlamentarii AUR au creat un scandal în interiorul Parlamentului, încercând să blocheze ședința Camerei Deputaților. Tensiunile politice s-au accentuat în acea zi, pe măsură ce reprezentanții AUR au făcut eforturi să împiedice desfășurarea normală a activităților parlamentare.

Într-un alt incident survenit în dimineața aceleiași zile, un colaborator al partidului AUR a fost prins în momentul în care încerca să introducă patru gloanțe în clădirea Parlamentului, conform declarațiilor PSD-ului.

Fostul premier Ludovic Orban a declarat că a fost agresat de manifestanții AUR în timp ce încerca să intre în curtea Palatul Parlamentului, pe la intrarea de la Camera Deputaților. Acesta spune că a fost împins și chiar scuipat de către membrii AUR prezenți la protest.

Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban. Sursă foto: Newsweek

Acolo s-a întâmplat ceva inacceptabil. Asta nu este democrație. Dacă susții un punct de vedere, este normal, poți să îl manifești, există lege, nimeni nu interzice manifestațiile, nimeni nu interzice susținerea punctelor de vedere și orice alte forme, greve, marșuri, și așa mai departe. Dar ceea ce se întâmplă cu acești așa zici susținători ai AUR este inacceptabil pentru o democrație.

Am fost scuipat, lovit cu bățul de la steag, lovit cu piciorul, ca să nu se vadă pe cameră, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace. În plus, era evident că erau oameni acolo care erau agitatori și care îi incitau pe alții la o atitudine agresivă.

Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban

De la Vâlcea se aud încurajări pentru protestele de la București

Chiar dacă agresiunile pe care membrii AUR le-au comis la protestul de astăzi au fost contestate de majoritatea oamenilor din politică, vâlcenii din același partid le susțin în totalitate.

Printre subiectele obișnuite promovate de partidul extremist, precum împotrivirea către anumite proiecte de lege sau „protejarea averilor din România” de alți politicieni, la protestul de astăzi au invocat o nouă idee: „protejarea” copiilor care se află în pericol.

Imagine de la protestul AUR de astăzi. Sursă foto: G4media, Ilona Andrei

Aceasta este, de fapt, o propagandă mincinoasă răspândită de lideri AUR și de foști membri ai partidului, printre care și Diana Șoșoacă, care spune că „UE, PSD și PNL vor să ne ia copiii de lângă noi”. Ar fi vorba chiar despre o conspirație promovată pe rețelele sociale și în dezbaterile publice pornită de la un proiect de lege care prevede „prevenirea separării copilului de familie”.

Desigur, liderii AUR Vâlcea au susținut protestul de astăzi, inclusiv toate motivele, fiind prezenți la Parlament.

AUR Vâlcea prezent astăzi la Parlament, pentru a opri legile trădării naționale. Apărăm România, copiii, bogățiile, țara! Haideți alături!

Alianța Pentru Unirea Românilor Vâlcea

Nu a lipsit nici anunțul pentru rețelele de socializare, cu un fake news promovat de aceștia.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *