Buican, învins de Gutău și Constantin Rădulescu | ADI Salubrizare continuă cu o conducere social-democrată

În această zi a avut loc Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Salubrizare a Localităților Vâlcea (ADIS). Evenimentul a avut loc în Sala mare a Consiliului Județean Vâlcea.

La această ședință a fost ales președintele și consiliul director al asociației. Președinte a devenit primarul PSD de la Vlădești, care a câștigat în fața liberalului Constantin Cârstina din localitatea Orlești. Câștigătorul a fost susținut de PSD, dar și de aleșii PER ai lui Mircia Gutău. De asemenea, și câțiva liberali au votat pro pentru candidatul social-democrat.

Mai mult decât interesele personale, această adunare, și totodată această rundă de scrutin, ar avea o semnificație de simulare pentru alegerile din anul viitor pentru că voturile au fost oferite de reprezentanții partidelor din localitățile vâlcene. Cu acest lucru luat în considerare, PSD ar câștiga în fața PNL la o diferență destul de mică: 45 voturi(PSD) vs 41 voturi (PNL)

Cu toate acestea, nu locuitorii județului au votat, ci doar reprezentanții acestora din partidele care fac parte din această adunare. Privind în perspectivă, situația stă altfel în acest moment deoarece partidul AUR a intrat în jocul electoral, fiind o variantă favorită pentru mulți dintre români. În acest caz, când va veni vorba de o alegere asemănătoare, membrii PSD și PNL se vor lupta pentru voturile auriștilor, fiind un blocaj pentru interesul din această asociație.

Cel mai supărat politician, Cristian Buican

Așa cum PSD are un interes pentru a controla această asociație, liberalii nu sunt diferiți și ar fi dorit să câștige de data aceasta alegerile interne. Totuși, au pierdut, iar cel mai deranjat de această situație este actualul președinte PNL Vâlcea, Cristian Buican.

Liberalul deputat scria săptămâna trecută că în ultimii 4 ani, adică perioada în care PSD a ținut cârma asociației, realizările nu sunt existente și că beneficiarii ADI sunt nemulțumiți. Mai mult decât atât, acesta se declară, alături de liberalii vâlceni, disponibil pentru a prelua cârma și a schimba lucrurile în bine.

Având în vedere că locurile de conducere sunt „vânate” de PSD și PER, de ce ar fi interesul lui Cristian Buican diferit față de interesul lui Gutău sau al lui Constantin Rădulescu?

Actuala ei conducere dominată copios de către PSD se vede, la 4 ani de la instalarea în funcție, în situația de a fi criticată pe bună dreptate de către cetățeni – beneficiarii activității Asociației – și de majoritatea membrilor ADIS. Nerealizările actualei conduceri sunt atât de numeroase (responsabilă prin statut cu aducerea la îndeplinire a hotărârilor Adunării Generale) și atât de cunoscute încât este lipsit de sens să le enumerăm. Un lucru este clar, actuala conducere a transformat o Asociație care are ca scop asigurarea salubrității într-un cuib insalubru al intereselor PSD-iste.

În fața acestei situații de netolerat, liberalii vâlceni își anunță disponibilitatea pentru a prelua presedinția Asociației și majoritatea în consiliul ei director astfel încât printr-un efort susținut să corecteze neajunsurile perpetuate ani de zile sub conducerea PSD-ista și să facă din Asociație ceea ce este ea menită a fi, o slujitoare a intereselor cetățenilor, a păstrării unei vieți și unui mediu propice dezvoltării sănătoase a concetățenilor noștri.

Declara liderul liberalilor vâlceni, Cristian Buican, săptămâna trecută.

După ce s-a încheiat ședința, Buican a avut numai cuvinte de nemulțumire la adresa conducerii asociației. Acesta a folosit cuvinte controversate, vorbind la adresa social-democraților și la adresa ecologiștilor lui Gutău, precum „mafie”.

Astăzi, MAFIA din Valcea a pus mana și pe salubrizarea județului! Când platiti factura la gunoi sau când NU VINE masina sa va ridice gunoiul sa va gândiți la ei!

A declarat Cristian Buican în cursul zilei de astăzi.
Fotografie postată de Cristian Buican alături de menționarea „mafie”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *