Buican trage curând pe dreapta: „Eu sunt la sfârșit de carieră politică” | PNL Vâlcea nu lasă prea multe în urmă

Săptămâna trecută, a avut loc o importantă Adunare Generală în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Salubrizare a Localităților Vâlcea (ADIS).

În cadrul acestei ședințe, s-a desfășurat procesul de alegere a președintelui și a consiliului director al asociației. Primarul PSD de la Vlădești a fost ales în funcția de președinte, învingându-l pe adversarul său, liberalul Constantin Cârstina din Orlești. Succesul câștigătorului a fost susținut atât de partidul PSD, cât și de aleșii PER ai lui Mircia Gutău.

Cristian Buican a fost cel mai nemulțumit liberal din cadrul ședinței, aruncând în stânga și în dreapta cu replici către PSD și PER, fiind dezamăgit de pierderea repetitivă pentru conducerea acestei asociații.

Acesta a declarat imediat după vot că există o mafie care, în ultimii 30 de ani, a ținut în sărăcie județul Vâlcea pentru a beneficia de anumite privilegii.

PNL și-a asumat conducerea viitoare a acestei asociații, încercând să elimine și din această zonă mafia care de 30 de ani ține în sărăcie acest județ. Indiferent cum s-au numit președinții Consililor Județene sau primarii municipiului Râmnicu Vâlcea, au susținut în ultimii 30 de ani sărăcia în acest județ.

Combinatorii din spatele lor vor să-și mențină privilegiile. Cred că a venit timpul ca reprezentanții adevărați ai Partidului Național Liberal să pună pe față cine face toate combinațiile pentru a menține în sărăcie acest județ.

Declara liberalul Cristian Buican după ce PNL a pierdut alegerile pentru conducerea ADIS.
Actualul președinte PNL Vâlcea, Cristian Buican.

În aceeași ordine de idei, în timpul declarației de după vot, deputatul Cristian Buican recunoaște că este la final de carieră politică. Liberalul face această prelegere în ideea că nu are nimic de pierdut, fiind dispus să aducă în fața justiției „mafia”.

Sunt dispus, pentru că nu am nimic de pierdut, eu sunt la sfârșit de carieră politică, să devoalez tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani. Am mai încercat, dar această mafie deține, din păcate, și frâiele economice ale județului.

Deputatul liberal Cristian Buican

Declarația de mai sus, prin care Buican amintește că este la finalul carierei politice, pare că nu o face cu tristețe sau cu părere de rău. Nu arată de parcă finalitatea carierei politice pentru acesta este din pricina bătăliilor pe care le-a pierdut, ci, mai degrabă, din pricina vârstei sau a timpului suficient petrecut în politică.

Cum arată PNL Vâlcea sub conducerea liberalului Buican la sfârșit de carieră politică

Chiar dacă Cristian Buican își va încheia cariera curând, nu lasă prea multe îndepliniri în acest mandat. În prezent, PNL nu ocupă Consiliul Județean Vâlcea și nici primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, fiind cele mai importante instituții politice din județ.

De asemenea, așa cum votul din timpul ședinței ADIS a arătat, nu mai deține nici majoritatea susținerii liberale a primarilor din județ, chiar dacă numărul este în favoarea PNL. Din diverse motive, unii primari liberali au schimbat tabăra către PSD sau se pliază după cum bate vântul, în funcție de situație.

În interiorul partidului, Buican nu pare să mai țină controlul la fel de bine ca până acum. Anunțarea candidaturii lui Virgil Pîrvulescu la postul de președinte al filialei județene a partidului arată faptul că relațiile dintre liberali sunt reci.

Dacă s-ar fi realizat o conferință de presă în care Virgil Pîrvulescu să-și anunțe candidatura împotriva lui Cristian Buican, dar să participe ambele organizații, atât municipală cât și județeană, altfel ar fi arătat relația dintre aceștia. Totuși, nu s-a întâmplat acest lucru, iar Cristian Buican arată de parcă rămâne din ce în ce mai singur.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *