Gafă politică sau vina liberalilor? | Primarul Gutău face două ședințe de Consiliu Local în aceeași zi

Într-o zi de marți, pe data de 30 mai, a avut loc o adunare a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, o ședință obișnuită, dar cu numeroase puncte de pe ordinea de zi. În total, primarul Mircia Gutău a pregătit 31 de puncte de pe ordinea de zi, alături de altele suplimentare.

Într-un cadru normal la ședințelor de Consiliu Local în Râmnicu Vâlcea, punctele ar fi trecut fără probleme cu majoritate simplă asigurată de partidele PSD/PER/USR. Cu toate acestea, la această ședință au lipsit 3 consilieri locali, iar majoritatea a fost alterată. Consilierii care nu au participat la acea ședință sunt Gheorghe Mihăilescu (PSD), Ionuț Nuică (PER) și Irina Argeșanu (PER).

Deoarece acești colegi ai lui Mircia Gutău i-au pus bețe în roate, primarul și-a arătat frustrarea pe tot parcursul ședinței, dând vina pe liberali.

A doua încercare funcționează

Cu toate acestea, primarul nu a lăsat lucrurile așa. Pentru a se asigura că proiectele de hotărâre vor trece cu siguranță în acea zi, a mai organizat o ședință de Consiliu Local în aceeași zi, la ora 21:00. La această ședință s-au prezentat și cei absenți, permițând adoptarea proiectelor fără probleme.

Desigur, motivul pentru care Gutău a reconvocat ședința este reprezentat de votul negativ al liberalilor pentru proiectele primarului, în ciuda lipsei colegilor săi, din perspectiva acestuia. De fapt, parcă primarul refuză să recunoască că nu a fost mai mult decât o gafă politică din partea celor 3 consilieri locali care au fost absenți.

Liberalii, în semn de nemulțumire față de această decizie, nu au mai participat la ședința de seară.

Vreau să-mi arăt consternarea față de consilierii liberali care au refuzat la ședința de dimineață să voteze proiectele pe PNRR. Orice investiție în municipiu a fost blocată de acești oameni. Ei au crezut că se joacă și fac ce vor ei.

Declarația primarului Mircia Gutău la incipitul ședinței de seară

Care au fost proiectele pentru care a fost nevoie de a doua ședință?

Este vorba despre câteva proiecte de interes local, dar și câteva de sens administrativ, precum:

  • un studiu de fezabilitate pentru o arteră de circulație între Splaiul Independenței și strada Morilor
  • o actualizare a devizului general pentru obiectul de investiții „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii”
  • modificarea organigramei și stat de funcții aparat de specialitate primar
  • modificarea statului de funcții de la Direcția Administrării Domeniului Public
  • modificare tarife pentru serviciul local de transport public

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *