După o colaborare îndelungată, Gheorghiu și Gutău se confruntă în declarații

Într-un comunicat oferit de viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu, face apel către Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru a „permite accesul copiilor pe terenurile de sport”. În ciuda relației de bug augur pe care a avut-o cu primarul Mircia Gutău în ultimii ani, el se poziționează de data aceasta într-o manieră de opoziție.

În comunicat vorbește despre faptul că primăria nu a aprobat încă un regulament pentru acces în terenurile de sport. Acesta spune că a făcut toate demersurile în calitate de viceprimar, însă nu a primit niciun răspuns de la fostul colaborator, Mircia Gutău.

Respectați legea și permiteți accesul copiilor pe terenurile de sport! 3 mai era data până la care fiecare școală ar fi trebuit să introducă în regulamentele sale prevederi clare privind utilizarea spațiilor sportive și orarul de acces în afara orelor de curs. Scopul acestei inițiative USR transformată în lege a fost să ofere tinerilor oportunitatea de a se bucura de activități sportive și recreative, promovând astfel un stil de viață sănătos și echilibrat.

Cu toate acestea, la Râmnicu Vâlcea, Primăria nu a aprobat încă un regulament cadru pentru acces și utilizare. Mai mult, în calitate de viceprimar, am depus un proiect pentru stabilirea unui regulament, condiție impusă de lege primăriilor, dar autoritatea locală nu s-au obosit nici măcar să răspundă.

Ne dorim ca autoritățile locale să acorde atenție acestei probleme și să finalizeze regulamentul necesar, oferind elevilor din Râmnicu Vâlcea acces la facilitățile sportive ale școlilor. Este esențial să investim în viitorul și sănătatea copiilor noștri prin promovarea activității fizice și a unui stil de viață sănătos.

Viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu

Răspunsul primarului reprezintă, mai mult, o replică politică decât un răspuns formal. Acesta îl invită să citească mai bine legislația locală și refuză total ideea că „autoritatea locală nu s-a obosit să răspundă”.

Mai mult, echipa de comunicare a primarului se obosește să scrie un fel de text literar prin care încearcă să-l convingă pe viceprimar să se autoevalueze și să își îmbine cele două funcții: viceprimar USR și lider USR.

În presa locală și în mediul online a fost distribuit un comunicat al USR Vâlcea în cuprinsul căruia viceprimarul Andrei Gheorghiu acuză că la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea nu se aplică prevederile Legii nr. 8/2023 privind modificarea și completarea art. 6 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000 în sensul utilizării spațiilor sportive ale unităților de învățământ din municipiu pentru activități sportive extrașcolare; mai mult, viceprimarul userist se lamentează că un proiect de hotărâre de consiliu întocmit de el în acest sens nu a fost băgat în seamă de conducerea Primăriei.

Ca de fiecare dată când încearcă să fie ceva mai mult decât îl țin puterile, viceprimarul Andrei Gheorghiu lovește iarăși cu sete în gol și, orbit de orgoliu politic, dovedește că nu cunoaște decât foarte superficial activitatea administrației municipale.

Dacă ar fi binevoit să studieze cu puțină atenție legislația locală sau măcar să întrebe despre ea pe unul dintre funcționarii primăriei, ar fi aflat că Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea are aprobată, încă din anul 2012, prin HCL nr. 243/92, o Metodologie privind folosința bunurilor aparținând unităților de învățământ, conform căreia administrarea bazei materiale școlare se face de către Consiliul Local prin consiliile de administrație ale fiecărei unități de învățământ, iar sălile și terenurile de sport pot fi închiriate numai pentru activități sportive, fiind interzisă închirierea acestora în zilele când se desfășoară activități din planul de învățământ.(…)

(…) Minciuna că „autoritatea locală nu s-a obosit să răspundă” din comunicatul USR sau îngrijorarea ipocrită că activitatea fizică și stilul de viață sănătos nu sunt promovate suficient în rândul copiilor și tinerilor (în condițiile în care Primăria Municipiului a investit și investește masiv în crearea de noi structuri sportive școlare și modernizarea celor existente) nu mi le explic decât prin faptul că liderul USR, Andrei Gheorghiu, nu prea vorbește, se pare, cu viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu – îi îndemn, așadar, pe cei doi să discute ceva mai aplicat înainte de a ieși în public cu astfel de opinii ridicole și populiste, lansate de dragul unei campanii electorale care a luat startul mult prea devreme.

Primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *