Sărbătoare în Zăvoi – SCM urcă la Liga 3

SCM Rm. Vâlcea a promovat la Liga 3, după ce a câștigat sâmbătă manșa retur a barajului de promovare, 4-1 în Zăvoi, cu Rapid Buzescu.

Neînvinsă în acest sezon, echipa lui Gabi Mangalagiu era clar favorită după succesul din tur, 2-0 în deplasare, astfel că peste 3000 de spectatori au venit sâmbătă, în Zăvoi, să asiste la promovare. Vâlcea a început meciul perfect și a deschis scorul în minutul 5, când Ceapă a centrat bine în fața porții și Georgescu a punctat. SCM avea 3-0 la general, astfel că a temporizat jocul, a avut posesie și nu a riscat nimic. Bărbuți a avut o șansă bună în minutul 35, când a trimis cu capul puțin peste poartă. Pe final de repriză, Bîrzan a trimis puțin pe lângă, din lovitură liberă de la 18 metri.

În repriza secundă, scăpată de sub presiune, Vâlcea a atacat mai decis și ca o consecință, au venit și mai multe goluri. Bîrzan a avut o bară, apoi, în minutul 61 a făcut 2-0, după ce Georgescu a întors bine o minge în careul oaspeților. Abia intrat pe teren, I. Săraru a pasat decisiv în fața porții pentru reușita lui Bogdan Geantă, din minutul 65. Juniorul Luca Turcu a marcat cel mai frumos gol al serii, în minutul 80, cu un șut frumos de la 25 de metri. La ultima fază a jocului, în prelungiri, Desculțu a reușit golul de onoare al oaspeților. S-a terminat 4-1 și SCM Rm. Vâlcea a promovat în Liga 3, cu scorul general de 6-1. Astfel, Rm. Vâlcea revine pe harta fotbalului național, la șase ani după dispariția echipei de Liga 2, CSM.

La Liga 3, județul Vâlcea le mai are pe Flacăra Horezu, Viitorul Dăești și Cozia Călimănești.

SCM Râmnicu Vâlcea: Gherguș – L. Săraru (I. Săraru 64), Bărbuți, Lăzarescu (Șt. Pufu 73), Roșianu – Ov. Popescu, Trașcă – Georgescu, B. Geantă (Neacșu 73), Bîrzan (Turcu 64) – Ceapă (Tilioiu 64). Antrenori: Gabi Mangalagiu, Dragoș Geantă, Marius Pufu

Jean Turmacu: ”Mergem pe continuitate”

Conducătorul secției de fotbal de la SCM Rm. Vâlcea, Jean Turmacu a anunțat că la Liga 3 se va merge pe continuitate și nu vor fi modificări importante în lotul care a reușit promovarea.

”A fost un sezon foarte greu, echipa a fost apăsată și la baraj, cu trei zile înainte de meci, nimeni nu mai zâmbea. La Liga 3, obiectivul de performanță va fi stabilit în Consiliul de Administrație al clubului, jucătorii și staff-ul vor rămâne aceiași, vom aduce maxim 2-3 jucători. Mergem pe continuitate, avem o echipă bună, ne mai întărim, vom face față și la Liga 3. Cu cât mai multe echipe din județ, va fi cu atât mai bine, vor avea juniorii unde să joace. Felicit jucătorii pentru modul cum s-au pregătit, nu cred că este vreunul care să aibă cinci absențe la antrenamente și lucrează majoritatea! Bravo jucătorilor și antrenorilor pentru promovare” a declarat Jean Turmacu, șeful secției de fotbal.

SCM se va reuni pe 10 iulie și are programul deja stabilit, în funcție de jocurile din Cupa României.  ”În cupă ne dorim să mergem cât mai departe, acesta clar este un obiectiv. Așteptăm programul la cupă și vom definitiva lista amicalelor” a mai spus Jean Turmacu. Cantonamentul va fi pe plan local, în Zăvoi.

Gabi Mangalagiu: ”Ne dorim mai sus”

Gabi Mangalagiu este la cea de-a patra promovare în cariera de antrenor. Fostul atacant de la Chimia a contribuit la două promovări la Liga 2, cu Damila și Șirineasa și are în palmares două intrări la Liga 3, cu Dăești și cea de acum, cu SCM Rm. Vâlcea. ”Băieții au gestionat foarte bine jocul, le mulțumesc. Am alergat un an de zile pentru promovare, avem o pauză scurtă, apoi ne reunim și începem cupa. Este foarte important că s-a început ceva, e clar că ne dorim mai sus, dar totul se face pas cu pas. A fost greu la început, când aveam un lot subțire, dar cu achizițiile din iarnă am finalizat ce ne-am dorit. La Liga 3, alta va fi duritatea competiției, sper că puem să facem față. Îmi doresc cât mai multe echipe vâlcene la Liga 3, rivalitățile nu fac bine” a afirmat Gabi Mangalagiu.

Dede Trașcă: ”Valoarea și pregătirea au fost decisive”

Căpitanul echipei SCM Rm. Vâlcea, Ion Trașcă spune că valoarea și pregătirea au făcut diferența la jocurile de baraj, cu Rapid Buzescu. ”A fost un sezon greu, am alergat mult după Sparta, ne-am întărit în iarnă. Nu știam multe lucruri despre Buzescu, dar valoarea noastră s-a văzut, bine că ne-am îndeplinit obiectivul. Sperăm ca la anul să fim spre Liga 2. Valoarea jucătorilor și pregătirea fizică a făcut diferența în baraj, dar am avut condiții bune, ni s-a oferit tot ce am avut nevoie ca să promovăm” a explicat liderul echipei din Zăvoi. Mijlocașul central își mai dorește cel puțin doi ani pe terenul de joc.  ”Sper să mai rezist cel puțin doi ani, să încerc să mergem mai sus. Acum am nevoie de o vacanță mai lungă, am obosit, am 38 de ani” a încheiat Dede Trașcă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *