Prefectul Mihai Oprea a rămas la poarta azilului | „Casanova” se închide și Andrei Gheorghiu blamează liderii PSD din Vâlcea

Cazul azilului de bătrâni Casanova din Râmnicu Vâlcea pare să aibă două variante de realitate. Unul dintre acestea ar fi cazul unor bătrâni neglijați care au fost „salvați” după ce autoritățile locale s-au autosesizat, ca inspirație a cazurilor din Ilfov, deși acolo nu autoritățile sunt cele au adus în lumină cazul. Cealaltă variantă ar fi frica politicienilor responsabili de a răspunde legal dacă chiar există nereguli la acel azil.

Săptămâna aceasta azilul a fost năvălit de către prefectul Mihai Oprea și alte echipaje de intervenție, dar au rămas în afara porții pentru că personalul azilului nu au vrut să le deschidă. Desigur, și aici ar fi două variante. Nu au vrut să deschidă pentru că nu vor să se bage în jocul politicienilor de a profita de ocazie, așa cum a făcut Mircia Gutău, sau nu vor să deschidă porțile deoarece chiar ar exista nereguli.

După eforturile politicienilor, bătrânii au rămas în azil. Totuși, Mihai Oprea a anunțat încă de marți că azilul Casanova va fi închis. Oricum ar fi, comportamentul politic al lui Mihai Oprea și al lui Constantin Rădulescu a fost prea vizibil și evident în acest caz. Ajunseseră să vorbească pe rând într-o emisiune a canalului de televiziune Antena 3, fiind foarte deranjați de comportamentul personalului din azil.

Cei aproximativ 45 de beneficiari ai centrului Casanova urmează să fie duși în unitățile specializate din subordinea Consiliului Județean Vâlcea, ca urmare a deciziei autorităților.

Nu doar la Vâlcea există aceste cazuri, mai multe echipe mixte de inspectori au descins la căminele de bătrâni din toată țara, luni, după scandalul căminelor de bătrâni din Ilfov, iar în urma controalelor, 10 centre din București (5 pentru adulți, 5 pentru copii) au fost închise.

Viceprimarul USR al Râmnicului acuză PSD Vâlcea de spălare de imagine

De la distanță, Andrei Gheorghiu spune că abordarea liderilor PSD din Vâlcea nu a făcut decât să spele imaginea vinovaților de la București pentru „azilele groazei”. Acesta mai spune că aceste controale trebuie organizate mereu, nu doar când sunt funcțiile politice în pericol.

PSD Vâlcea pune umărul la campania de spălare de imagine a colegilor lor de la București, Ciolacu, Firea, Budăi, care, în efortul lor de a dilua și generaliza cele întâmplate în azilele groazei din fieful Pandele-Firea, au început să facă controale în toată țara.

Controalele sunt bine-venite în orice centru în care se oferă asistență socială, fie ele de stat sau private, dar momentul ales ne arată că cel mai important pentru PSD e să își pătreze funcțiile și imaginea.

Încurajăm PSD Vâlcea să facă controale regulate, și cât mai des, nu doar acum, când vor să mute atenția de la cazul din Voluntari unde erau adevărate lagăre de exterminare, cu acordul politicului.

Viceprimarul USR Andrei Gheorghiu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *